Kāds nezināmas Krievijas sādžas iedzīvotājs uzkonstruējis mehānismu, kura darbību nodrošina zirga kustība pa "slīdošu skrejceļu". Ar šī trenažiera izstrādāto enerģiju ir pietiekami, lai iedarbinātu zāģi, ar kuru talantīgais meistars ziemai gatavo malku.

Tiesa, pati ideja par šādu ierīci nav jauna - jau XIX gadsimta beigās žurnāls "Scientific American" piedāvāja izmantot "bezgalīgas grīdas", lai iedarbinātu dzirnavu griešanās mehānismus, elektrības ģeneratorus utt.

Tāpat bija aprakstītas idejas par transporta līdzekļiem, kuros dzīvnieki atrastos iekšpusē un tos darbinātu pēc slīdoša skrejceļa principa.

Īss krievu meistara mehānisma video ievietots "YouTube" video krātuvē, bet reakcija uz šo neparasto darbarīku ir neviennozīmīga - daži slavē vīrieti par attapību, bet citi pārmet cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Lielākoties gan komentāri izvērtušies par sacensībām asprātībā, un daudz laika tiek veltīts tam, lai noskaidrotu, vai arī tāds ikdienā nelietderīgs dzīvnieks kā kaķis analoģiskā veidā spētu radīt pietiekami daudz enerģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!