Foto: DELFI

Vieglatlēte un Latvijas rekordiste Laura Ikauniece-Admidiņa, kura šobrīd gatavojas augustā gaidāmajam pasaules čempionātam vieglatlētikā Ķīnā, stāsta, ka ikdienā treniņos labprāt izmanto viedtālrunī pieejamās sporta lietotnes.

Laura pagājušajā gadā uzstādīja Latvijas rekordu daudzcīņā telpās, un atzīst, ka arī lietotnēm ir nozīme jaunu sasniegumu gūšanā sportā.

"Esmu izmēģinājusi dažādas lietotnes skriešanai, vingrošanai un jogai un uzskatu, ka šī ir brīnišķīga iespēja ne tikai vērot savu izaugsmi, bet arī motivēt sevi tālāk uzlabot fizisko sagatavotību un, protams, dalīties savos sasniegumos ar draugiem un paziņām.

Kā sev piemērotāko esmu izvēlējusies Nike+ Training Club lietotni, jo tā ļauj izvēlēties vingrinājumus visām muskuļu grupām," stāsta Laura.

Vieglatēte atklāj, ka sporta lietotnes nebūt nav vienīgās, ko izmanto sportojot, jo bieži vien ar viedtālruni uzņem foto un video, ko publicē Instagram.

"Savā Instagram profilā labprāt dalos ar notikumiem treniņos un sacensībās, un, pateicoties šai lietotnei viedtālrunī, varu to izdarīt, neieslēdzot datoru. Zinu, ka daudzus manus sekotājus iedvesmo mani panākumi un motivē arī pašiem nodoties sportiskām aktivitātēm.

Tai pašā laikā gan Instagram, gan Twitter kontā dalos arī ar citiem savas dzīves notikumiem, ne tikai tiem, kas saistīti ar sportu," stāsta sportiste.

Laura atklāj, ka, sekojot citiem Instagram lietotājiem, ir atklājusi daudz jauna par veselīgu dzīvesveidu un uzturu.

Ikauniece-Admidiņa ir iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvā un, ņemot vērā biežo atrašanos sacensībās ārpus Latvijas, par saziņu ar saviem tuvākajiem rūpējas, izmantojot WhatsApp un Facebook lietotnes.

"Atbalsts, kādu pirms un pēc sacensībām sniedz saruna ar tuviem cilvēkiem, ir nenovērtējams. Viedtālrunis ar atbilstošām lietotnēm man dod iespēju sazināties ātri un ērti. Priecājos, ka nozīmīgos brīžos varu kaut attālināti, bet būt kopā ar savējiem, kas mani atbalsta un uzmundrina, ja tas nepieciešams," stāsta sportiste.

Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot savu viedtālruni, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) radījis digitālu platformu "Viedtālruņu zinību ciems", kurā iespējams uzzināt un iemācīties daudz jauna par viedtālruņa sniegtajām iespējām. (Plašāka informācija pieejama šeit.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!