Pēdējā laikā pārnēsājamās elektronikas izstrādātāji prezentējuši dažādus "gudro" pulksteņu un aproču variantus, kas spēj daļēji vai pilnībā aizvietot viedtālruni, tomēr kompānijas Cicret prezentētā aproce ļaus lietotājiem ievērojami retāk viedtālruni ņemt rokās.

Ierīces darbības ideja ir sekojoša: ar iemontēta mini projektora un dažu sensoru palīdzību aproce viedtālruņa ekrānu spēj projicēt uz lietotāja rokas ādas un nepieciešamās komandas nodot ar bezvadu sakaru starpniecību.

Tāpat aproce aprīkota ar tādām tehnoloģijām kā USB ports un akselerometrs, tā ir aizsargāta no ūdens iedarbības un ļauj arī zvanīt.

Spriežot pēc nodemonstrētā video fragmenta, ieslēgt ierīci var ar vienkāršu locītavas kustību, turklāt viedtālruņa sensoru ekrāns var tikt projicēts gan uz locītavas ārējās, gan iekšējās virsmas.

Viens no kompānijas dibinātājiem Gijoms Pomjē izdevumam The Daily Mail pastāstījis, ka Cicret aproce pagaidām ir izstrādes stadijā, bet darba prototips tiks nodemonstrēts pēc dažām nedēļām (pagaidām apskatāms "demo" variants).

Tāpat Pomjē paudis cerību, ka pārdošanā ierīce varētu nonākt nākamā gada jūnijā - tiesa, tas atkarīgs no līdzekļu vākšanas kampaņas, jo "gadžeta" izstrādātājiem nepieciešams savākt 700 000 eiro.

Pomjē uzskata, ka Circet aproce varētu būt īsts izrāviens portatīvo tehnoloģiju jomā un ļaus pilnībā kontrolēt viedtālruni vai planšetdatoru.

Orientējošā cena ierīces palaišanas brīdī varētu būt 470 ASV dolāri, bet aproce būs pieejama desmit dažādos krāsu toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!