Fakts, ka izslauktā piena daudzums var būt atkarīgs no mūzikas, kas slaukšanas laikā tiek atskaņota govīm, nav nekāds jaunums, taču tagad speciālisti sastādījuši sarakstu ar piecām šim nolūkam noderīgākajām dziesmām.

Britu zinātnieki no Lesteras universitātes paziņojuši, ka piemērotākā dziesma slaukšanai ir amerikāņu popgrupas R.E.M. 1992. gada hits "Everybody Hurts".

Protams, tas nav saistīts ar konkrēto dziesmu, bet gan ar noskaņu - šāda stila mūzika palīdz govīm relaksēties un izstrādāt hormonu oksitocīnu, kas ir galvenais priekšnoteikums piena iegūšanā.

Pēc ekspertu vārdiem, vispienīgāk govis reaģē uz easy listening mūziku un new age stilu.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts organizācijas "Modern Farmer" mājaslapā, klausoties šādu lēnu un sērīgu mūziku, govis spēj dot pat par trim procentiem vairāk piena, nekā pilnīgā klusumā.

Bez R.E.M. hita slaucējiem iesaka govīm atskaņot sekojošas dziesmas: Aretas Franklinas "What a Difference a Day Makes", Saimona un Garfunkela "Bridge Over Troubled Water", "Oronoco Flow" īru sieviešu grupas "Celtic Women" izpildījumā, kā arī Lū Rīda dziesmu "Perfect Day".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!