Foto: PantherMedia/Scanpix
Pasauli pāršalcis kārtējais pētījums, kurš, iespējams, daudziem vīriešiem, pirms mīlēties ar sievieti jātnieces pozā, liks padomāt divreiz. Noskaidrots, ka šī seksa poza ir viena no loceklim bīstamākajām.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, Brazīlijā apkopota 13 gadu statistika par dažādām traumām, kuras cilvēki ieguvuši seksa laikā, un šie dati apliecina, ka vislielākais risks mīlēšanās laikā vīriešiem savainot savu locekli ir tā dēvētajā jātnieces pozā, kad sieviete atrodas virspusē.

Pētījuma rezultāti iegūti, apkopojot trīs slimnīcu datus, kuri rūpīgi pierakstīti un krāti 13 gadu garumā, un tie apliecina, ka aptuveni puse no visiem savainojumiem, ko vīrieši savam loceklim guvuši seksa laikā, notikuši jātnieces pozā.

Kā pavēstījuši zinātnieki, izskaidrojums šai sakritībai esot pavisam vienkāršs - jātnieces pozā parasti mīlēšanās ātrumu un intensitāti regulē sieviete, un nereti kaislīga seksa laikā gadās dažādas kļūmes. Penim, kurš ir erekcijas stāvoklī, jāiztur pamatīga slodze - visa partneres ķermeņa masa gulstas uz "mazā draudziņa" pleciem.

Tiesa, risku savainot savu krāniņu iespējams samazināt, ja sievietes kustības kontrolē vīrietis - tad viņš var būt situācijas noteicējs, un, sekojot savām izjūtām, mainīt mīlēšanās intensitāti un ātrumu.

Eksperimentā tika apskatīti 42 gadījumi, kad vīrieši slimnīcā nogādāti ar dzimumlocekļa ievainojumiem, un, iztaujājot pacientus, atklājās, ka 28 no tiem bija stājušies seksuāla rakstura attiecībās ar sievieti, bet seši - pašapmierinājušies un veikuši citas manipulācijas ar savu locekli.

No atlikušajiem astoņiem četri bija stājušies homoseksuāla rakstura attiecībās, bet otra puse nevēlējās atklāt, kā tieši savainojuši savus peņus. Par vīrieša mantībai visnekaitīgāko pozu atzīta misionāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!