Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieku pāris no Čikāgas Universitātes atradis atbildi uz jautājumu, kas satrauc gandrīz visus - viņi ir noskaidrojuši, kā atšķirt iekāri no mīlestības.

Kā vēsta ārvalstu mediji, pētījumā piedalījušies Ženēvas Universitātes studenti. Viņiem rādītas dažādas fotogrāfijas. Ja attēls raisījis mīlestības jūtas, tad dalībnieki skatījušies uz seju. Savukārt apskatot attēlus, kas raisa seksuālu iekāri, pētījuma dalībnieki fokusējušies uz ķermeni.

"Pašlaik ir ļoti maz zināms par to, kā cilvēki iemīlas, kā arī par mīlestības no pirmā acu uzmetiena fenomenu. Iespējams, tādi procesi kā neapzinātas acu kustības palīdzēs atšķirt iekāri no mīlestības," norāda pētījuma autore Stefānija Kačiopo.

Viņa norāda, ka pēc acu kustībām, kas raksturīgas mīlestībai, iespējams atrast biomarķierus, kas palīdz atšķirt romantiskas jūtas no seksuālām. Kā norāda zinātnieki, šim pētījumam būs praktiska nozīme psihiatrijā un ģimenes terapijā.

Iepriekš Stefānija Kačiopo atklājusi, ka zinas, kas atbild par mīlestību un seksuālu iekāri, atrodas atsevišķās smadzeņu daļās. "Šis atklājums norāda, ka iekāre ir konkrētas jūtu pieredzes atspoguļojums, bet mīlestība - kas abstraktāks," norādījusi pētniece. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!