Foto: Vida Press
Slavenākais Jaunzēlandes aktieris Sems Neils atklājis, ka 2022. gada martā viņam diagnosticēta agresīva paveida limfoma, ne-Hodžkina limfoma. Slimība atklāta tās trešajā stadijā un, nespēdams strādāt, Neils sācis rakstīt, ziņo BBC.

75 gadus vecais Sems Neils nule izdevis grāmatu, kam dots nosaukums "Vai esmu to tev kādreiz teicis?" Kā tagad atklāj pats Neils, sākotnēji viņš gribējis grāmatai dot nosaukumu "Mirstoša cilvēka piezīmes".

Semu Neilu skatītāji arī Latvijā vislabāk zina no deviņdesmito gadu grāvēja "Juras laikmeta parks", taču kopumā Neila kontā ir vairāk nekā 70 kinolentēs, kurās viņš filmējies kopā ar Merilu Strīpu, Keitu Blanšetu un citām zvaigznēm.
Foto: Vida Press

Pēdējā gada laikā aktrieris cīnījies ar asins vēzi, ko viņam atklāja 3. stadijā. Patlaban viņš iegājis remisijas fāzē, un ziņas no dakteriem ir labas – vēzis nomierinājies.

Ne-Hodžkina limfoma ir retāk sastopams vēža veids, kas attīstās cilvēka limfātiskajā sistēmā – asinsvadu un dziedzeru tīklā. Pats aktieris dziedzeru izciļņus pamanīja savā kaklā pagājušajā gadā, kad bija devies reklāmas tūrē filmai "Juras laikmeta pasaule: Valdīšana".

Savos memuāros Neils raksta par slimību: "Ir tumšās dienas. Pēc pirmās ķīmijterapijas kārtas izkrita mati. Paskatījos spogulī – tur ir plikpaurains vecītis. Visvairāk par visu vēlos atgūt savu bārdu, man nepatīk mana seja bez tās."

Aktieris skaidro, ka nav noskaņots nomirt, jo viņam ļoti patīkot dzīvot. Viņš arī ne acu galā necieš grāmatas par vēzi, taču savos memuāros šo tēmu nevarēja apiet.

Sems Neils ir dzimis Īrijā, viņam ir gan Lielbritānijas, gan Jaunzēlandes pilsonība. Privātajā dzīvē aktieris izaudzinājis četrus bērnus no dažādām sievietēm, oficiāli vienreiz bijis precējies – laulība ar grima meistari Noriko Vatanabi ilga no 1989. līdz 2017. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!