Foto: Vida Press
44 gadu vecumā dzīvība pārtrūkusi aktierim Dastinam Daimondam, kurš Latvijā vislabāk zināms kā Skrīčs no deviņdesmito gadu kulta seriāla "Glābējzvans".

Dastinam Daimondam šī gada sākumā tika atklāts vēzis ceturtajā stadijā, visu šo laiku viņš atradies slimnīcā Floridā. Nu aktieris devies mūžībā, atsaucoties uz viņa aģenta pausto, vēsta ārzemju mediji.

Daimonds nomiris pirmdienas rītā. Pagājušajā nedēļā viņam kļuvis krietni sliktāk. "Dastins necieta, viņam nebija jāguļ sāpēs, par to varam būt pateicīgi," medijiem sacījis aģents Rodžers Pols. Daimonda nāves brīdī viņam blakus bijusi draudzene.

Ziņas par to, ka Dastins Daimonds sirgst ar vēzi, šī gada sākumā izplatījās zibens ātrumā, tomēr viņš pats savu veselības stāvokli publiski nekomentēja. Vēlāk izskanēja, ka viņš sirgst ar plaušu vēzi, kas diemžēl atklāts ļoti novēloti, un cieš ļoti lielas sāpes. Aktieris pārdzīvoja vairākus ķīmijterapijas seansus, taču slimība izrādījās stiprāka.

Daimonda kolēģi no seriāla "Glābējzvans" sociālajos tīklos sēro līdz ar seriāla faniem.

Zaka Morisa lomas atveidotājs Marks Pols-Goselārs tvīto, ka Dastins bijis "īsts komiķu ģēnijs" un ka viņam pietrūks Dastina dzirkstelītes. Bet Sleitera lomas tēlotājs Mario Lopezs vēsta: "Man pietrūks tevis, Dastin. Dzīvība ir trausla, un tā nav jāpieņem kā pašsaprotama. Lūdzos par tavu ģimeni".

Foto: Vida Press
Dzimis ebreju datoriķu ģimenē, Dastins Daimonds uz ekrāniem nonāca jau agrā bērnībā. Aktieris var lepoties ar visai bagātīgu filmēšanās pieredzi, taču lielākoties viņš "tēlojis" sevi pašu un gandrīz vienmēr ar atsaucīti uz "Glābējzvana" Skrīču.

2006. gadā aktieris nokļuva tabloīdu virsrakstos savas pornofilmas dēļ, ko nosauca par "Saved by the Smell" (smakas izglābtais – kā "Saved by the Bell" idioma). Daimonds kopumā daudzus gadus gadus sava talanta veltījis tam, lai aktualizētu paša popularitāti un slavu senā seriāla atblāzmā.

2001. gadā Daimonds bankrotēja un turpmākos gadus dažkārt publiski lūdza ziedotāju palīdzību. Viņš, piemēram, tirgoja krekliņus ar Skrīča noģīmi uz tiem. Savukārt 2014. gadā aktieris tika pat arestēts aizdomās par uzbrukumu ar nazi kādam vīrietim; sodu piemēroja viņa tābrīža līgavai. Daimondu arestēja vēl pēc viena gada – šoreiz par apdraudējumu publiskai drošībai, viņam nēsājot līdzi ieroci. Aktieri notiesāja uz pieciem mēnešiem cietumā, no kuriem atsēdēja trīs un tika izlaists. Vēl viens arests sekoja 2016. gadā.

Dastinam Daimondam bērnu nav, viņam aiz muguras ir viena 2013. gadā šķirta laulība, tā ilga četrus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!