Foto: F64

Pašmāju populārais aktieris un viena no seriāla UgunsGrēks zvaigznēm Andris Bērziņš (attēlā) secinājis, ka mantrausība un varaskāre mūsdienās pieņemas spēkā. Viņš ir sapratis, ka nauda ir vienkārši papīrīši, bet statuss sabiedrībā viņam nerūp. Vīrišķību nevar izmērīt pēc tā, cik liela naudas summa ir kontā.

"Mani jau sen vairs nevar pārsteigt. Esmu piedzīvojis naudas maiņu 1961. gadā, pēc tam piedzīvoju Latvijas rubļus jeb repšus, tad pāriešanu uz latiem un drīz vien atkal notiks naudas maiņa uz eiro. Tie ir parasti papīrīši, kuri nāk un iet - nauda manā dzīvē nav primārais," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Bērziņš.

Lai gan aktieris visu mūžu strādājis, viņš to darījis, lai varētu izdzīvot un parūpēties par saviem tuviniekiem, nevis iegādāties dārgas lietas un šikus brendus. Andrim vienmēr patikusi daba un vide, kas ir viņam apkārt, tādēļ viņš to uzskata par lielāko vērtību.

"Protams, vienai sabiedrības daļai nauda un statuss sabiedrībā ir ļoti svarīgs, taču man jau sen tas viss kļuvis vienaldzīgs. Šī sabiedrības daļa mani maz interesē.

Tiem, kas ir aizņemti ar materiālo lietu krāšanu un vairošanu, nav laika pacelt galvu. Tā ir diagnoze," prāto aktieris.

Bērziņš pārvietojas 15 gadus vecā automobilī, ar kuru iespējams iekļūt tādās vietās, kurās ekskluzīvas automašīnas nemūžam nevarētu iebraukt, bet aktiera draudzene apbrīno to, ka viņš spēj dzīvot skaisti, netērējot milzīgas naudas summas.

Kā viņa saka - Andris ir tāds vīrietis, kurš no debesīm varētu zvaigznes nonest.

"Cilvēkiem ir zudusi atbildības sajūta. Ir mantrausīgā sabiedrības daļa, kura izturas diezgan bezatbildīgi un viņiem nekad nav gana. Un tad ir bailīgā sabiedrības daļa, kura pārsvarā sastāv no pensionāriem, kuri vienmēr cenšas nomaksāt rēķinus, lai viņi netiktu izmesti uz ielas, par spīti tam, ka beigās būs jāizdzīvo ar nelieliem līdzekļiem.

Valsts mums uzliek pienākumus, bet aizmirst tiesības. Ja pasaulē turpināsies naudas kults, drīz vien katrs dzīvos pats par sevi. Šajā sakarā man prātā nāk kāds labs izteiciens: apnicis, ka čurā uz galvas, bet man jāizliekas, ka tas ir lietus," pārdomās dalās Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!