Foto: F64

Populārais Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš (attēlā), kurš februāra izskaņā pārejošu smadzeņu asinsrites traucējumu dēļ tika hospitalizēts, marta sākumā no slimnīcas tika izrakstīts, bet atlabšanu turpina rehabilitācijas centrā Līgatne.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas neiroloģijas nodaļā aktieris pavadīja nedaudz vairāk par nedēļu, bet tagad Bērziņš uzturas rehabilitācijas centrā savā dzimtajā pusē Līgatnē, žurnālam Privātā Dzīve apstiprinājusi viņa meita, aktrise Marija Bērziņa.

"Svaigs gaiss un miers ir tas, kas viņam šobrīd visvairāk ir vajadzīgs. Šobrīd tētis rehabilitācijas centrā Līgatne atpūšas un iziet ārstu nozīmētās procedūras, kā arī apmeklē ārstniecisko vingrošanu. Viņš jau jūtas labāk un smejas, ka atkal esot ļoti aizņemts - visas dienas paiet vienās procedūrās," stāstījusi aktiera meita.

"Taču veselība nav joka lieta. Viņam bija asinsrites traucējumi jeb išēmiskā lēklme. Šis pirmsinsulta stāvoklis, par laimi, ir novēršams, un, cerams, tuvākajā laikā viss būs kārtībā un ārsti tētim ļaus atgriezties teātrī," optimistiski nākotnē raudzījusies Marija.

Labas ziņas šonedēļ tika saņemtas arī par mūziķi Arni Medni, kurš jau ceturto nedēļu smagā stāvoklī atrodas Stradiņa slimnīcā - vīrietis nācis pie samaņas pēc divu nedēļu ilgas komas un pagājušās nedēļas izskaņā sācis elpot pats saviem spēkiem bez mākslīgās elpināšanas sistēmas palīdzības.

"Arnis izdzīvoja, taču mums vēl ir tāls un smags ceļš ejams. (..) Šobrīd viņš elpo pats un spēj arī komunicēt. Arnis nerunā, taču ar norunātām roku kustībām var dot atbildes - jā vai nē," žurnālam Privātā Dzīve pastāstījusi mūziķa dzīvesbiedre Iveta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!