Foto: AFP/Scanpix

Oskarotā amerikāņu aktrise Andželina Džolija ir šā brīža vispelnošākā aktrise, liecina The Hollywood Reporter's apkopotais aktieru atalgojuma saraksts. Tomēr pēdējos gados sievietēm maksātais atalgojums ir samazinājies, un aktrišu peļņa vēl joprojām ievērojami atpaliek no vīriešu kārtas aktieriem maksātā atalgojuma.

33 gadus vecā Džolija par savu lomu spriedzes filmā Wanted (Meklēšanā) šogad nopelnījusi 15 miljonus ASV dolāru (8,25 miljonus latu), bet par filmas turpinājumu aktrise varētu saņemt vēl 20 miljonus ASV dolāru.

2007. gadā Džolija uz kinoekrāniem bija redzama filmā A Mighty Heart, bet šogad Klinta Īstvuda filmā Changeling. Sešu bērnu māmiņa nesenā intervijā izteicās, ka viņa plāno pamazām attālināties no kinoindustrijas, lai pavadītu vairāk laika ar savu ģimeni.

Otrā pelnošākā aktrise ir Džūlija Robertsa, kas pēc ilgāka laika ir piedalījusies filmas Duplicity tapšanā, kas uz kinoekrāniem parādīsies nākamgad. 41 gadu vecā Robertsa par šo lomu saņēmusi vairāk nekā 15 miljonus ASV dolāru.

Arī vīriešu kārtas aktieri šajos gados pelna mazāk, izņemot Vilu Smitu, kurš piedalījies tādu grāvēju kā Hancock (Henkoks) un I Am Legend (Es esmu leģenda) tapšanā, par katru filmu nopelnot 25 miljonus ASV dolāru.

Visu pārējo aktieru atalgojums pēdējos gados ir samazinājies, norāda The Hollywood Reporter.

Trešā pelnošākā aktrise ir 32 gadus vecā Rīsa Viterspūna, kas pagājušā gadā pēc Oskara balvas iegūšanas bija ierindojusies pirmajā vietā. Šogad Viterspūna nopelnījusi 14 miljonus ASV dolāru par lomu tikko uz ekrāniem nonākušajā jaunajā komēdijā Four Christmases (Četri Ziemassvētki), kas jau kļuvis par kases grāvēju.

Sarakstu noslēdz Kamerona Diaza, Ketrīna Haigla, Keita Hadsone, Anna Hataveja un Dženifera Enistone. Bijusī seriāla Friends (Draugi) zvaigzne Enistone saņēmusi astoņus miljonus ASV dolāru par lomu komēdijā Marley & Me.

Tādas oskarotās zvaigznes kā Halle Berija un Nikola Kidmena vairs nesaņem desmit miljonus ASV dolāru par filmu.

Līdzvērtīgā vecuma grupā un slavas statusā ietilpstošie aktieri, kā Breds Pits un Džonijs Deps, vēl joprojām saņem 15-20 miljonus dolāru par filmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!