Foto: Reuters/Scanpix
Leģendārais austriešu aktieris Arnolds Švarcenēgers, kurš šī gada janvārī pameta Kalifornijas gubernatora posteni un nolēmis atgriezties kino, pēc 25 gadu ilgas laulības nolēmis šķirties no savas sievas Marijas Šraiveres (abi kopā attēlā).

Aktieris un Kenediju klana atvase Šraivere iepazinās 1977. gadā, bet apprecējās 1986. gadā. Šajā laulībā pārim dzimuši četri bērni: 21 gadu vecā Katrīna Junisa, 19 gadus vecā Kristīna Marija Aurēlija, 17 gadus vecais Patriks Arnolds un 13 gadus vecais Kristofers Sardžents.

Kā vēsta ārvalstu mediji, līdz šim ģimene dzīvoja savrupmājā Brentvudā, vienā no Losandželosas priekšpilsētām, bet aptuveni pirms divām nedēļām Šraivere esot savākusi savas mantas un no mājas aizbraukusi.

"Mēs abi esam piedzīvojuši nopietnas pārmaiņas privātajā un profesionālajā dzīvē. Pēc ilgām pārdomām, pārrunām un lūgšanām mēs kopīgi nonācām pie šāda slēdziena. Šobrīd mēs dzīvojam atsevišķi un strādājam pie tā, lai nodrošinātu nākotni mūsu attiecībām. Mēs turpinām kopīgi audzināt mūsu četrus bērnus, kurus mēs abi uzskatām par galveno jēgu un prieku dzīvē," pāra kopīgo paziņojumu citē laikraksts Los Angeles Times.

Tāpat gan Švarcenēgers, gan Šraivere paziņojuši, ka žurnālistiem neko precīzāk nekomentēs par savas kopdzīves detaļām.

Būdama Kalifornijas "pirmās lēdijas" statusā, Šraivere ļoti aktīvi līdzdarbojās labdarības projektos, piedalījās televīzijas šovos, izdeva vairākus bestsellerus, aizstāvēja sieviešu tiesības. Zīmīgi, ka viņai ar vīru bija pretēji politiskie uzskati: Kenediju ģimene vienmēr atbalstījusi demokrātus, turpretī Švarcenēgeru gubernatora postenim izraudzījās republikāņi. 2008. gada ASV prezidenta vēlēšanās Šraivere atbalstīja Obamu, bet Švarcenēgers - Džonu Makkeinu.

Galerijā: Švarcenēgera un Šraiveres pirmdzimtais bērns - 21 gadus vecā meita Katrīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!