Dziedošo aktrisi un TV raidījumu vadītāju Vitu Baļčunaiti (attēlā) profesionāli fotogrāfi labprāt izvēlas par modeli savām mākslas fotogrāfijām. Vita atklāj, ka bildēšanās viņu allaž saistījusi, un jaunākajā foto sesijā pozē senam draugam Agrim Semēvicam.

"Ar Agri esam pazīstami jau senumsen, kopš mūzikla Angel&Devil laikiem. Tolaik viņš, šķiet, vēl tikai sāka fotografēt. Foto māksla - atrašanās abās pusēs kamerai - mani allaž ir saistījusi. Pagaidām gan nav izdevies uzsākt mācīties bildēt pašai, jo, apzinos, ka, ja sāktu, būtu nepieciešami nopietni laika resursi.

Un tā virspusēji - nekārojas. Šobrīd ir gana daudz citas lietas, kuras gribas turpināt pilnveidot. Tomēr ļoti labprāt esmu arīdzan fotografējamā personāža lomā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Vita.

Viņu priecē tas, ka abiem ar Agri esot līdzīgs skatījums uz lietām, tāpēc arī foto sesija ir tik izdevusies, jo abi saprotas no pusvārda. Ar Agri Vita sadarbojas jau labu laiku - pirmā kopīgā sesija tapusi pirms trim gadiem Kandavā, asistējot Agra vecākajam dēļam Kristapam, un arī Mājokļa jautājumam vairākas bildes uzņēmis tieši šis mākslinieks.

"Kopš foto pastaigas Kandavā nu jau pagājis kāds šķietami ilgāks laiciņš. Nolēmām, ka šāds foto eksperiments jāatkārto. Agrim ļoti būtiska ir vieta, kurā top bildes. Absolūti apzināti, tomēr nejauši, tika izraudzīts Āgenskalns, kuru viņš bija atklājis. Arī man šis apvidus vienmēr ir šķitis simpātisks.

Ieplānota stāsta pamatā gan nebija, to arīdzan var apjaust, raugoties bildēs. Nebija arīdzan kādas noteiktas ziņas, kuru vēlamies pavēstīt. Vienīgi Āgenskalns, fotokamera un improvizācija, ļaujoties apkārtnes radītiem noskaņas impulsiem," par sesiju stāsta Vita.

Viņa ir sajūsmā par Agri gan kā profesionāli, gan kā vienkārši jauku cilvēku. "Ja kāds man apgalvotu, ka starp divu dzimumu pārstāvjiem nav iespējama draudzība, tad es ar absolūtu pārliecību atļautos oponēt šādam viedoklim. Nekad neesam raudzījušies viens uz otru kā "meitietis ar puisieti". Nekad! Bet gan ar patiesu cieņu un uzticēšanos viens otram - kā cilvēks cilvēkam, kolēģis kolēģim," stāsta fotomodele.

Vita jau vairākkārt pozējusi skaistās sesijās arī citiem profesionāļiem. "Foto mākslinieki uzaicina uz sesiju, piemēram, kāda projekta ietvaros. Ja iecere šķiet simpātiska un man saistoša, tad labprāt piekrītu," par bildēšanos stāsta aktrise un dziedātāja.

Viena no apburošākajām sesijām tapusi pie Ronalda Šulca, kad Vita kopā ar mazo talantu Robertu Džesiku Larku pozēja kā pasakaini eņģelīši. Bildes lieti noderējušas arī videoklipa veidošanā.

"Kad šī gada sākumā ierakstījām mūsu ar Robertiņu kopīgo, nu jau trešo, dziesmiņu Mani sapņi dejo, komponiste Anita Rezevska ierosināja, ka no šīm eņģeļu foto sesijas bildītēm varam uztaisīt klipu. Viņa bija gan ieceres autore, gan bilžu salikumu veidoja viņa pati.

Un lielumliels, mīļummīļš paldies gan par dziesmas, gan klipa, gan foto tapšanu jāsaka mūsu sargeņģelim Robertas māmiņai Aijai," smaida Vita. Fotogrāfs Šulcs iemūžinājis arī Vitu kopā ar dziedātāju Valteru Frīdenbergu, radot košas un skaistas bildes.

Vitai nav svešs arī kailfoto žanrs - 2010. gadā viņa pozējusi pikantā sesijā žurnālam Klubs. Numurs ar Vitas bildēm ieguva gada labākā vāka titulu un žurnāls - gada pirktākā žurnāla statusu.

"Vai vēl kādu reizi piekristu šādai foto sesijai, šajā mirklī viennozīmīgi atbildēt nevarēšu. Iespējams. Tomēr vien gadījumā, ja fotosesijas iecere man liktos gana pamatota un saistoša. Tomēr vienu reizi dzīvē tas noteikti bija jāizmēģina," par kailfoto teic Vita.

Viņas filozofija gan ir tāda, ka uz skatuves esot viņa dvēseliskā ziņā atkailinās daudz vairāk, nekā fotosesijā nometot drēbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!