Foto: Publicitātes foto
Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča sniegusi pirmo izvērsto interviju pēc skandalozās šķiršanās no politiķa Artusa Kaimiņa. Ģimenē notikušo drāmu viņa "iznesa" publiski tviterī, apsūdzot dēla tēvu ilgstošā emocionālā vardarbībā. Izdevumam "Ieva" aktrise atklāj, kas tad īsti attiecībās noticis.

Sarunā ar "Ievas" žurnālisti Aivu Kaneponi Daneviča atklāj, ka ieraksti tviterī par Kaimiņa uzvedību bijuši apzināti: "Publicitāte bija mans pēdējais salmiņš. Man nebija izejas, tas bija vienīgais ceļš, kā piekļūt Artusam," par vakaru, kad abu dēls bija pie tēta un neatgriezās mājās, teic Daneviča. Viņa uzsver, ka Kaimiņam ļoti rūp viņa reputācija un sabiedrības viedoklis. Konflikta eskalācija lasāma šeit.

Vienlaikus viņa teic, ka joprojām Kaimiņu uzskata par savu ģimeni un negrib "visu ķidāt publiski".

"Ja viņš kaut dienu nedēļā mani mīlētu, es paliktu. Līdz mūža beigām. Es zinu, ka tas nav labi, tas ir kā ar alkoholiķi, kad tu turpini viņu glābt un piesegt. Es no viņa aizgāju ne jau tās milzīgās emocionālās vardarbības un manipulāciju dēļ. Tas vairāk ir stāsts par to milzīgo nemīlestību, kam esmu izgājusi cauri, un tas ir vēl trakāk," stāsta Daneviča.

Izrādās, mīlasstāstā viss pārvērties 2020. gada beigās (abi par attiecībām publiski pavēstīja tā gada jūnijā) – tad sācies aukstums un nemīlestība no Kaimiņa puses. Pirmo reizi viņa gribējusi iet prom, kad gaidīja bērnu, taču tad "tiku padarīta par trako grūtnieci ar hormonu vētrām".

Nākamā reize bijusi tad, kad dēls jau piedzimis, – saskaņā ar Danevičas teikto, dzīvesbiedrs viņai "piekarinājis" pēcdzemdību depresiju. Kopdzīves laikā arīdzan izrādījies, ka Kaimiņš nebūt neesot tāds suņu draugs, kādu iespaidu par sevi radījis, viņš tādu tikai tēlojot.

Runājot par Kaimiņam inkriminēto vardarbību, aktrise apliecina, ka tā bijusi emocionāla, nevis fiziska, un tieši tāpēc ir grūti pierādāma. "Jā, man nav bilžu ar zilumiem un rētām. Godīgi sakot, labāk būtu, ja būtu – jo tad būtu vienkāršāk," viņa skaidro.

Kā izpaudusies nemīlestība? Pēdējā pusotra gada laikā Kaimiņš Danevičai nav ne pieskāries, ne samīļojis. "Var paciest visādas vārdu apmaiņas, bet šī ir kā spīdzināšana. Ja viņš mani vienreiz nedēļā paņemtu aiz rokas vai vienreiz dienā apskautu – es būtu palikusi," intervijā apraudas Dārta.

Aicināta konkretizēt, kā tieši izpaudusies dzīvesbiedra vardarbība, Daneviča runā par shēmu, kā partneris panāk, ka sieviete apšauba realitāti – negatīvi komentāri, verbāla manipulācija, faktu sagrozīšana, pašapziņas graušana un noniecināšana. "Kad biju novesta līdz zemākajam punktam un jau gandrīz sabrukusi, tad varbūt iedeva kādu mīļu žestu, lai noturētu mājās. Un atkal varēja turpināt to riņķa danci ar pazemojumiem," stāsta aktrise. Kaimiņš viņu arīdzan nemitīgi kontrolējis un dažkārt neļāvis izpausties darbos, un, kad viņa uzsprāgusi, dzīvesbiedrs atkal triumfējis ar vārdiem: tu redzi, kāda tu traka esi, tu redzi, ar ko man jādzīvo?!

Aiziet no Kaimiņa viņa gatavojusies apmēram gadu un oktobra beigās aizgājusi. Kaimiņš to sākumā uztvēris kā joku, bet tagad – kā pāridarījumu. Lai gan Kaimiņš ar dažādām metodēm turpinot viņu nomelnot, Daneviča viņam darījusi zināmu, ka "mēs līdz mūža galam būsim ģimene". Pret viņu kā tēvu Danevičai nekādu iebildumu nav.

Žurnāls vaicājis arī Kaimiņa viedokli par notikušo, taču viņš attiecības ar dēla māti nekomentē, vien norāda, ka to, kurš ir patiesais upuris, vajadzības gadījumā noskaidros tiesa. Visu interviju ar Dārtu Daneviču var izlasīt šīs nedēļas žurnālā "Ieva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!