Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 11. februārī, 45 gadu jubileju atzīmē amerikāņu kinozvaigzne Dženifera Anistone (attēlā), kura, neraugoties uz veiksmīgo karjeru un gozēšanos seksīgāko, pievilcīgāko un labāk apmaksāto aktrišu topos, mīlas dzīvē piedzīvojusi daudz neveiksmju.

Dženifera Džoanna Anistone pasaulē nāca Losandželosā aktieru ģimenē - viņas tēvs Džons Anistons ir grieķis, bet māte Nensija Dova dzimusi ņujorkiete. Bērnībā Dženifera gadu dzīvoja Grieķijā, vēlāk ģimene pārcēlās uz Pensilvāniju, bet tad nobāzējās Ņujorkā. Kad meitenei bija deviņi gadi, vecāki izšķīrās.

Meitenes talants tika pamanīts jau agrā pusaudžu vecumā, debiju TV ekrānos viņa piedzīvoja 1990. gadā seriālā Molloy, bet pirmā loma filmā viņai bija šausmenītē Leprechaun 1993. gadā.

Daudziem Anistone vienmēr paliks atmiņā kā Reičelas Grīnas lomas atveidotāja populārajā un godalgotajā amerikāņu seriālā Friends, kas sākās 1994. gadā, bet viņas kontā ir arī citas gan fanu, gan kritiķu atzinīgi novērtētas lomas. 

Viņa filmējusies tādās komerciāli veiksmīgās filmās kā Bruce Almighty, The Break-Up, Marley&Me, Horrible Bosses un daudzās citās, bet jaunākā filma, kurā uz lielajiem ekrāniem var novērtēt viņas talantu, ir jestrā komēdija We're the Millers.

Privātajā dzīvē lielāko triecienu Anistone piedzīvoja, kad smukulītis Breds Pits pēc piecu gadu ilgas laulības viņu pameta Andželīnas Džolijas dēļ. Aktrise ilgi nespēja attapties no smagās šķiršanās, mierinājumu meklēja dažādu vīriešu apskāvienos, un klīda runas, ka viņa nespēj piedot vīra nodevību un vēlas viņu atgūt.

Savas nestabilās mīla dzīves dēļ Anistone 2011. gadā tika ierindota desmit Holivudas neveiksmīgāko mīlnieku saraksta pirmajā vietā, bet neilgi pēc tam aktrise uzsāka attiecības ar Holivudas aktieri, režisoru un scenāristu Džastinu Terū.

Drīz vien Terū valdzinošo skaistuli bildināja, un gan ārvalstu tabloīdi, gan kinoindustrijas pārstāvji un pāra draugi nepacietīgi gaida, kad abi saderinātie beidzot iestūrēs laulības ostā.

Viens no Anistones panākumu stūrakmeņiem ir viņas lieliskais izskats - viņai izdevies piemānīt vecumu, un, pārkāpjot 40 gadu slieksni, Dženifera ir saglabājusi ideālu ķermeni un turpina apburt kino skatītājus.

Atklājot savu labās formas noslēpumu, viņa intervijās vienmēr uzsvērusi, ka cenšas nedomāt par savu izskatu - filmās aktrise lielākoties atveido meitenes, kas viegli uztver dzīvi, un arī ikdienas dzīvē viņas devīze esot laipna un sirsnīga attieksme pret visu pasaulē.

Protams, liela loma ir arī veselīgai ēdienkartei un regulārām fiziskām aktivitātēm - no plašā piedāvājuma Anistone priekšroku dod jogai un dejošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!