Foto: RIA Novosti/Scanpix
Statistika liecina, ka katra desmitā sieviete ir centusies savu frizūru veidot pēc kādas kinofilmu varones parauga, tāpēc nesen veikta kārtējā aptauja, lai noskaidrotu, kuras ir stilīgākās un līdz ar to ietekmīgākās sieviešu frizūras pasaules kino vēsturē.

Aptauju veikusi Lielbritānijas Friziemākslas padome kopā ar Holivudas Universal Studios stila ekspertiem, un rezultāti parādījuši, ka acīmredzot sākusies jauna ēra kino frizūru modē.

Proti, vairākus gadus pēc kārtas līdzīgās aptaujās līdere bija viena un tā pati - Dženifera Anistone ar savu klasisko griezumu, kādā viņa bija redzama seriālā Draugi Reičelas lomā.

Draugus beidza rādīt 2004. gadā, tāpēc tagad par ietekmīgāko frizūru tiek saukta pavisam cita - Annas Hātavejas (attēlā) īsais griezums, kādā viņa uz ekrāniem parādījās filmā Viena diena un vēlāk arī mūziklā Nožēlojamie.

Anistone joprojām ir topā, bet tikai otrajā vietā, savukārt trešo vietu ieņem Odrija Hepberna ar savu frizūru no 1963. gadā uzņemtās režisora Stenlija Donena filmas Šarāde.

Ceturtā ir Veronika Leika 1946. gada filmā Zilā dālija, bet piektā - Mollijas Ringvaldas rudās cirtas kulta filmā Brokastu klubs (1985).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!