Foto: LETA

Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule–Skrastiņa (attēlā) ir atgriezusies teātrī pēc vairāk nekā gada ilga dekrēta atvaļinājuma un ir enerģijas pilna darboties. Aktrise jau piedzīvojusi pirmo atgriešanās izrādi - mūziklu Ceplis.

"Esmu atgriezusies uz skatuves, un man ir liels prieks par to. Esmu redzama visās izrādēs, kurās spēlēju pirms dekrēta atvaļinājuma, un jau piedzīvoju savu pirmo atgriešanās pirmizrādi izrādē Ceplis," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Ilze.

"Teātrī nedarbojos vairāk kā gadu. Sākumā nebija laika domāt par tēlošanu, līdz ar to man tas viss nepietrūka. Dekrēta atvaļinājuma beigās jau sāku ilgoties pēc kolēģiem, teātra, gribēju darboties un radoši izpausties," stāsta aktrise.

Ilze atzīst, ka atgriešanās sajūtas ir nereālas, bet patīkamas - kā jau atgriežoties ikvienā darbā, kuru dari ar prieku un mīlestību. Aktrisē ir liels entuziasms darboties un radoši izpausties.

"Protams, apvienot mammas pienākumus ar aktrises karjeru nav viegli, bet man ir ļoti laba auklīte, kurai pilnībā uzticos, turklāt arī vīrs daudz palīdz. Mēs sadalām laiku tā, lai abi divi varētu daudz laika pavadīt kopā ar bērniem. Tā taču ir vienmēr - jo vairāk tu dari, jo vairāk vari izdarīt," skaidro Ilze.

Aktrise nesūdzas par nogurumu, bet izbauda gan laiku teātrī, gan laiku, ko pavada kopā ar ģimeni.

"Paldies gribu teikt teātrim, kolēģiem, kas ļoti nāk man pretī. Piemēram, man nav jāierodas darbā deviņos no rīta. Nākamnedēļ teātrim būs deviņdesmit gadu jubileja, un, protams, šajā nedēļā abi ar vīru mājās būsim retas parādības. Pēc jubilejas būs daudz brīvāks grafiks, un mēs to kompensēsim, tā kā viss ir līdzsvarā," smejas Ilze.

Mango jau ziņoja, ka šī gada aprīlī aktieru Ilzes Ķuzules un Artūra Skrastiņa ģimenē piedzima dvīnīši, kurus vecāki nosauca par Maratu un Emīliju. Savukārt apprecējās aktieru pāris 2008. gada 23. decembrī nelielā ceremonijā Krimuldas baznīcā.

Tāpat arī Ilmāra Šlāpina intervijā ar Skrastiņu, kas publicēta žurnāla Rīgas laiks novembra numurā, jaunais tēvs atzīst, ka ir pilnībā pārņemts ar saviem dvīnīšiem.

"Es nekad nebiju redzējis tikko dzimušus bērnus, un man likās, ka tur kaut kas nav pareizi tajā izskatā. Man likās, ka cilvēks nevar būt tik mazs un tik zils, tikai kauli un āda. Un pirmais, ko es gaidīju - kad parādīsies kaut kādi tauciņi," intervijā stāstīja Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!