Foto: AP/Scanpix/LETA/Vida Press
Par skarbu nodarījumu no barga sodamēra nav izbēgusi aktrise, kuru Latvijas pusmūžnieki vislabāk atceras kā Sendiju no deviņdesmito gadu seriāla "Melrouzpleisa".

Šobrīd 48 gadus vecajai aktrisei Emijai Lokeinai tiesa Ņūdžersijā, ASV, piespriedusi astoņu gadu cietumsodu par avāriju, kurā bojā gāja cilvēks.

Viņa 2010. gadā, būdama reibumā, nāvei nolēmusi ap 60 gadu vecu sievieti. Par to viņu jau senāk notiesāja ar trim gadiem cietumā un 18 mēnešu probāciju. Piecus gadus pavadījusi uz brīvām kājām, Lokeina pārkāpusi probācijas un citus noteikumus, tāpēc nu tiesāta vēl daudzkārt skarbāk.

Visus nodarījumus summējot, Ņūdžersijas tiesa tagad Lokeinai piespriedusi astoņu gadu cietumsodu, pēc sešiem gadiem viņa drīkstēs pieteikt apžēlošanu un brīvlaišanu, vēsta ASV tabloīds "The Sun".

Incidents, par kuru notiesāta aktrise, notika pirms desmit gadiem. Lokeina alkohola reibumā izraisīja avāriju, ietriecoties citas automašīnas pasažiera sēdvietas pusē. Mira sieviete, cietušās automašīnas šofera sieva. Aktrisi apcietināja notikuma vietā. Ekspertīze pierādīja, ka Lokeina gan pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, gan bija dzērusi.

Vēlāk tiesā Lokeina pauda, ka kopš nelaimīgā incidenta vairs nav dzērusi, turklāt viņa strādājot ar bērniem, kuriem skaidro alkohola postu. Pašas Lokeinas vīrs 2015. gadā izcīnīja aizgādniecību pār abu diviem bērniem.

Emijas Lokeinas vīrs un bērnu tēvs Marks Bovenaizers no viņas šķīrās 2017. gadā pēc deviņu gadu laulības.

Latvijā Lokeina kļuva pazīstama ar būtisku lomu drāmas seriālā "Melrouzpleisa", kas mūspusi sasniedza deviņdesmito gadu vidū. Tas bija stāsts par ASV jauniešiem, kuri pabeiguši koledžas un sākuši patstāvīgu dzīvi. "Melrouzpleisai" bija septiņas sezonas, to pārtrauca uzņemt 1999. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!