Foto: LETA
Dailes teātra štata aktrise Alise Danovska turpmāk vairs nebūs darba attiecībās ar šo teātri, noskaidroja "Delfi".

28 gadus vecā Danovska, kura Dailes teātrī strādāja kopš 2016. gada, tā repertuāra izrādēs vairs nebūs sastopama – viņas un teātra līgumattiecības ir beigušās. Tikai pērn viņa tur kļuva par štata aktrisi.

Dailes teātra direktors Juris Žagars portālam "Delfi" pauda, ka aktrise aizgājusi pati, plašākus komentārus par iemesliem nesniedzot. "Vienīgais komentārs, ko varu sniegt, ir tas, ka darba attiecības ar Alisi Danovsku ir pārtrauktas pēc pašas vēlēšanās," viņš sacīja.

Danovska aiziešanu no Dailes skaidro šādi: "Jau kādu laiku nestrādāju Dailes teātrī. Pagājušais gads daudziem devis laiku pārdomām un iespējai izvērtēt savas prioritātes, mērķus un vērtības. Arī man, tāpēc šāda izvēle. Aizgāju pati, un konflikta nav," saka Danovska, kurai teātrī šajā sezonā bija Zāras loma izrādē "Piekrišana".

Vaicāta par karjeras plāniem turpmāk, aktrise par teātri nerunā: "Plāni rudenim ir pabeigt maģistra darbu un atjaunot savu lauku māju!"

Alise Danovska ir arī ārštata aktrise Latvijas Nacionālajā teātrī un Valmieras Drāmas teātrī. 2017. gadā aktrise ieguva "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada jaunais skatuves mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!