Foto: DELFI
Aktieris Antons Zamišļajevs (attēlā) jau gadu mēģina atrast darbu, kurā nopelnīt tik daudz, lai varētu savilkt kopā galus. Pēc skandalozas aiziešanas no veļas mazgāšanas ceha Antons izmēģināja roku trauku mazgāšanā, bet atkal palicis pie sasistas siles.

Par trauku mazgātāju aktieris, kuram ar savā sfērā nopelnīto izdzīvošanai nepietiek, sāka strādāt pagājušā gada rudenī. Lai arī sākums bija cerīgs, nu Antons atkal ir bez darba.

Sarunā ar DELFI Izklaidi Antons atklāj, ka, stājoties darbā, viņam solīta 450 eiro liela mēnešalga, turklāt darba vietā par simbolisku samaksu bija iespēja arī paēst. Aktieris bija kā spārnos, bet jau drīz viņam nācās vilties.

Par pirmo trauku mazgāšanas mēnesi mākslinieks saņēmis nedaudz vairāk par 200 eiro. "Strādāju pa astoņām un pat desmit stundām dienā. Vai tad Latvijā nav likums, ka minimālā alga ir 300 eiro?" brīnījies Antons.

Viņš izlēmis tomēr pastrādāt vēl kādu mēnesi, cerībā, ka aldziņa pieaugs. Diemžēl nekas nav mainījies. "Man maksāja tikai 200 eiro mēnesī. Strādāju pat pa 13 stundām, pat brīvdienās un svētku dienās," bēdu stāstu atklāj Antons.

Pēc trim šādiem darba mēnešiem viņš esot atlaists. Mākslinieks pārliecināts, ka ne dēļ slinkuma. "Es strādāju ļoti labi. Esmu draudzīgs cilvēks, visi kolēģi mani mīlēja, jo es katru dienu viņiem mēģināju padarīt gaišāku ar jokiem.

Mani atlaida tādēļ, ka es neatnācu uz darbu savā brīvdienā. Biju nostrādājis savu maiņu, man bija paredzēta brīvdiena. Bet viņi gribēja, lai es nāku strādāt arī brīvdienā. Es neatnācu, un mani atlaida," stāsta Antons.

Atraktīvais puisis šobrīd atkal esot darba meklējumos. Viņš gan saglabā savu pozitīvismu un atklāj, ka ne par ko nevaino nu jau bijušos darba devējus. Viņam esot skumji redzēt, ka tik daudz labu cilvēku raujas melnās miesās, lai godīgi nopelnītu apsolīto algu, bet beigās tiek apvesti ap stūri.

"Visi mani kolēģi tur strādāja ļoti labi. Ļoti žēl, ka par tādu darbu maksā tik maz," nopūšas Antons, aicinot ļaudis, kam nepieciešams labs un godīgs strādnieks jebkurā sfērā, nekautrēties un uzrunāt viņu Facebook.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!