Foto: AFP/Scanpix
Slavenais franču aktieris sestdien nosvinējis savu sešdesmito dzimšanas dienu. Francijā viņu lepni dēvē par "nacionālo simbolu", piesaucot aktieri pie nācijas lielākajām vērtībām un sasniegumiem, ziņo ārvalstu mediji.

No saviem 60 gadiem Depardjē 38 gadus ir veltījis kinematogrāfam un televīzijai. Viņa kontā pagaidām ir vairāk kā 170 lomas, no kurām liela daļa tiek ieskaitītas franču un pasaules kino "zelta klasikā". Arī šobrīd viņš turpina aktīvi filmēties.

Depardjē turpina arī savu komercdarbību - nodarbojas ar naftas ieguves vietu ekspluatāciju, kontrolē viņam piederošo daudzo vīna saimniecību darbību, kā arī vada divus Parīzes restorānus.

Savu apaļo dzimšanas dienu Depardjē atzīmē viņam traģiskā gadā, jo oktobra vidū priekšlaicīgā nāvē mira viens no viņa četriem dēliem - aktieris Gijoms Depardjē. Ilgu laiku viņus šķīra ieildzis konflikts, bet Gijoma nāve iekrita tēva un dēla izlīgšanas laikā.

Depardjē ļoti sēro par dēla nāvi. Jubilejas dienās viņš Francijas televīzijai un presei nav sniedzis nevienu interviju, bet no oktobra publiskās vietās redzēts tikai pāris reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!