Foto: Vida Press
Par krāpniecību notiesātā viltus sabiedrības dāma Anna Delveja (īstajā vārdā Anna Sorokina) savam iespaidīgajam CV varēs pievienot vēl vienu panākumu, proti, viņa uzaicināta nolasīt lekciju prestižajā Hārvarda universitātē ASV, vēsta "Page Six".

32 gadus vecā Anna Sorokina patlaban uzturas mājas arestā pēc tam, kad par labu uzvedību pērn viņu atbrīvoja no cietuma, piemērojot uzturēšanos mājās un elektroniskās aproces pastāvīgu nēšāšanu.

Sorokinu par zādzībām un krāpniecībām notiesāja 2019. gadā. Pasaules mēroga slavu viņa guva pēc populārā "Netflix" seriāla "Inventing Anna" nonākšanas pie skatītājiem.

"Inventing Anna" attēloja jaunās un apņēmīgās Annas centienus iekarot bagātnieces un veiksminieces statusu Ņujorkas smalkajās aprindās. Kā vēlāk izrādījās, šiverīgā jaunkudze meloja, krāpās un zaga, izdomājot savu šiko dzīvi.

Tomēr nu viņa aicināta kļūt par spīkeri jeb vieslektori ASV labākajā mācību iestādē Hārvardā, lai iepazīstinātu ar savām zināšanām biznesa administrēšanā. Jau pagājušā gada septembrī viņa tiešsaistē runājusi ar Kolumbijas universitātes studentiem. Medija "Page Six" rīcībā ir ziņas, ka Sorokina runājusi arī ar Oksfordas universitāti Anglijā.

Pasaulē labākās universitātes ik pa laikam aicina pie sevis slavenības. Tā, piemēram, Kima Kardašjana šomēnes uzrunāja Hārvardas biznesa skolas studentus īsā un intensīvā programmā, par kurām studenti nesaņem kredītpunktus.

Sorokina dzimusi Maskavas apgabalā 1991. gadā, līdz 2007. gadam viņa bija Krievijas pilsone, taču tad pieņēma Vācijas pilsonību.

Apsviedīgā dāma apstrīdējusi deportāciju no ASV uz Vāciju. 2022. gada 5. oktobrī apmaiņā pret 10 000 dolāru drošības naudu Sorokinu izlaida no ieslodzījuma, pakļaujot mājas arestam 24/7. Ar tiesas lēmumu viņai liegta darbošanās sociālajos tīklos, taču Sorokina drīkst uzstāties kā runātāja jebkādos pasākumos tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!