Foto: Publicitātes foto
Ārlietu ministrijā (ĀM) papildināts Latvijai nevēlamo personu saraksts – tajā starp 35 Krievijas pilsoņiem vietu radusi arī Krievijas TV šovu vadītāja, aktrise un dziedātāja Valērija Kudrjavceva, plašāk zināma kā Ļera.

"'Persona non grata" sarakstā iekļautas personas, kas pauduša atbalstu Kremļa režīma īstenotajām zvērībām un tādējādi kļūst līdzatbildīgi par Krievijas pastrādātajiem noziegumiem. Starp tām arī 51gadu vecā Ļera Kudrjavceva.

2022. gada 24. februārī, Krievijai iebrūkot Ukrainā, Kudrjavceva sociālajos tīklos vēstīja: "Tas ir tik baisi, ka man nav vārdu. Lai Dievs palīdz!" TV dīva uzsvēra, ka krievi un ukraiņi nemaz nav atšķirīgi, bet ir brāļi, tostarp viņa izteica vārdus "nē karam!" Taču laika gaitā viss mainījās.

Viņa maizi pelna Kremļa kontrolētos medijos, un vairākkārt uzsvērusi, ka ir patriote, atbalsta Vladimira Putina īstenoto politiku, tostarp nosodīja ukraiņus, ka tie naidīgi izturas pret krievu tautu.

Savā "Telegram" kanālā pērnvasar Kudrjavceva vēstīja, ka joprojām mīl Ukrainu, tomēr atbalsta un aizstāv "mūsu puišus" jeb armijas karaspēku. Viņas viedokli par ukraiņiem esot mainījusi rusofobijas izplatība.

Jāpiebilst, ka Kremļa tabloīdos nupat arī pati Ļera kritusi nežēlastībā – "Instagram" (tas, starp citu, Krievijā ir aizliegts) īsajos video viņa ļāvusi ieskatīties filmēšanas aizkulisēs raidījumam "Miljona vērts noslēpums" un bija tērpusies dzeltenīgā kostīmā ar koši zilām kurpēm kājās. Tiesa, kostīms vairāk bija zaļgandzeltens, nevis Ukrainas karoga krāsā, tomēr tas nav bijis šķērslis TV dīvai norādīt, ka viņa tērpusies pārlieku provokatīvi.

Līdzās Kudrjavcevai ĀM liegusi iebraukšanu Latvijā vēl 34 Krievijas pilsoņiem, tie ir: Jaroslavs Dronovs, Ruslans Ostaško, Jūlija Baranovskaja, Natālija Kačura, Kirils Kuzņevocs, Akims Gasanovs, Polina Agurejeva, Vladimirs Barinovs, Dmitrijs Doņeckijs, Denis Bočarovs, Vasīlijs Salženikins, Aleksandrs Noskovs, Aleksejs Iovčevs, Sergejs Kifaks, Valentīns Lezovs, Staņislavs Starovgitovs, Nadežda Babkina un Aleksandrs Maršals.

Tāpat par Latvijā nevēlamām personām atzīts Vjačeslavs Manučarovs, Semjons Bagdasarovs, Rostislavs Išenko, Spiridons Kilinkarovs, Vladimirs Kornilovs, Rodions Miroškins, Gevorgs Mirzajans, Anna Šafrana (Paļuha), Mihails Šahnazarovs, Andrejs Sidorčuks, Aleksandrs Sosnovskijs, Sergejs Stankevičs, Staņislavs Jakovļevs, Jūlija Lozanova (Vitjazeva) un Dmitrijs Evstafjevs.

Lēmums pieņemts atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai un paredz noteikt liegumu šīm personām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!