Foto: LETA

Skandalozais latviešu basketbolists Armands Šķēle (attēlā) pēc nesen pārciestās operācijas nolēmis dzīvot klusi un mierīgi, bet intervijā žurnālam Ieva viņš atzinis, ka iepriekš bijis biežs viesis spēļu zālēs, daudz dzēris un arī izmēģinājis narkotikas.

26 gadus veco "ballīšu karali" joprojām turpina vajāt neveiksmes, jo iepriekšējo gadu laikā viņš jau divas reizes paguvis saslimt ar meningītu. "Man galvā ir kāda anomālija, kas šo slimību izraisa. Ārsti strikti pateica, ka operāciju ilgāk nedrīkst atlikt. Ja trešo reizi atlikšu, tas var beigties ļoti slikti," intervijā atklājis Šķēle, kuram licies, ka nu gan visi prieki dzīvē ir beigušies.

Kā zināms, iepriekš Armands nav bijis no tiem klusākajiem puišiem, un viņš stāsta, ka jau no mazotnes viņam nāk līdzi sliktā puiša tēls. Līdz pat desmitajai klasei, kamēr Armands sāka spēlēt pieaugušo basketbola izlasē, viņš skolā bijis teicamnieks.

Armands atzinis, ka viņu sabojājusi nauda, slava un iespējas, kad viņa sliktā puiša tēls sācis izpausties aizvien biežāk, jo basketbolistam patikušas gan vētrainas ballītes, kuru laikā pamēģinātas arī narkotikas, gan ilgāku laika posmu par savām mājām viņš varējis saukt spēļu zāli.

"Jaunības dullumā arī narkotikas ir pamēģinātas. Jautrā kompānijā zālīti esmu uzpīpējis. Protams, tā bija tikai niekošanās. Cik atceros, uz mirkli iestājās patīkams reibonis, bet pēc tam kļuva slikti," stāsta Šķēle.

Azartspēlēs viņš iztērējis tik lielas naudas summas, ka "par to naudu pat varējis pusi Ventspils nopirkt". Arī alkoholu basketbolists reizēm lietojis pāri mēram, jo viņam nekad otrā rītā pēc grādīgo dzērienu lietošanas nav bijušas pohas.

"Jautri esmu dzīvojis, bet tam vajadzēja iziet cauri, un es neko nenožēloju. Vēlme pēc adrenalīna un risks ir kā iešana pa virvi, kas novilkta virs bezdibeņa. Man arī sākās posms, kad nekā vairs nebija. Ne kluba, ne naudas, ne veselības," viņš atzinis.

Lai gan Šķēle ir tikai 26 gadus vecs, pēc aizvadītā gada neveiksmju sērijas viņš atklāj, ka tagad basketbolistu vairs nevelk azartspēles un viņš kļuvis prātīgāks. "Visu, ko darīju jaunībā, tagad daru ar mēru," atzīst Šķēle.

Basketbolistam, kurš savulaik pelnījis iespaidīgas naudas summas, ir arī vairākas kredītsaistības, jo laikā, kad Armands nav skaitījis naudu uzdzīvei, viņam bija nepieciešamas vairākas automašīnas un dzīvokļi. Tiesa gan, visas līzingā iegādātās automašīnas Šķēlem vajadzējis atdot bankām.

Kad Armandu sākušas vajāt likstas, viņš pat aizdomājies, vai tik viņa bijusī draudzene Madara Grīnberga nav puisim uzlikusi lāstu. Ja basketbolists kādreiz precēsies, tad tikai ar krievieti, jo viņš pārliecināts, ka šīs tautības daiļā dzimuma pārstāves esot uzticīgākas.

Pagaidām gan Armands bauda brīva puiša statusu un norāda, ka tuvāko gadu laikā viņam nebūšot nopietnu attiecību. Ja reiz būs jāizvēlas otra pusīte, basketbolistam patīkot dabiskas tumšmates, slaidas un garas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!