Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Ko tagad dara bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva? Šāds jautājums nonācis pašmāju dzīvesstila preses dienaskārtībā. Izdevums "Kas Jauns" izpētījis, ka Golubevai ir lielas parādsaistības un nekādu uzkrājumu, savukārt žurnāls "Privātā Dzīve" vēsta, ka Golubeva, iespējams, kandidēs gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās.

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās Golubeva vairs nav "Kustība Par!" valdē.

Pērnā gada nogalē eksministre kopā ar sievu Diānu Ieleju atpūtusies Itālijā, bet nu abas pārcēlušās uz Vāciju, kur Golubeva kā vienīgā no Latvijas saņēmusi Roberta Boša fonda akadēmijas stipendiju un nu strādā pie nopietna projekta saistībā ar Eiropas palīdzību Ukrainai un Moldovai.

Kā "Privātajai Dzīvei" skaidro bijusī ministre, stipendijai varēja pieteikties nevalstisko organizāciju pārstāvji, bijušie politiķi, aktīvisti un domātāji – cilvēki, kas līdz šim kaut ko izdarījuši citu labā. Pētnieku komandas projekts ilgs līdz vasarai, un tieši tik ilgi arī Golubeva dzīvos Berlīnē. Uz projekta laiku viņai Berlīnē piešķirts mājoklis. "Pēc tam vai nu kaut kur citur došos veikt pētījumus, vai atgriezīšos mājās," izdevumam saka Golubeva.

Arī ārzemēs viņa seko līdzi aktualitātēm pašmāju politikā un sava amata pēcteci Māri Kučinski sauc par profesionāli. Komentējot savus savus nākotnes plānus, Golubeva pieļauj, ka varētu startēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2024. gadā.

Kā raksta "Kas Jauns", saskaņā ar pēdējo amatpersonas deklarāciju Golubevai nav nekādu naudas uzkrājumu, toties ir vairāk nekā 120 000 eiro lielas parādsaistības. Viņa brauc ar 2018. gada izlaiduma "Nissan Juke" un viņai pieder zeme Rīgā un Sabilē, kā arī būve Rīgā.

Šovasar Golubeva svinēs savu 50. jubileju.

Plašāk par Golubevas dzīvi Vācijā lasi 14. feburāra žurnālā "Privātā Dzīve" vai "Santa.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!