Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 17. aprīlī, Londonā tika teiktas pēdējās ardievas par "dzelzs lēdiju" dēvētajai Lielbritānijas bijušajai premjerministrei Mārgaretai Tečerei, bet bēru ceremonijas laikā daudzu mediju uzmanību izpelnījās viņas mazmeita Amanda (attēlā).

Bēru viesu un preses ievērību Amanda izpelnījās pēc savas emocionālās, vecmāmiņas atcerei veltītās uzrunas, kura tika ļoti atzinīgi novērtēta - ne vienu vien pārsteidza, ka gados ļoti jaunā meitene spējusi tik profesionāli tikt galā ar grūto uzdevumu milzīgas auditorijas priekšā, bet īpašu atzinību izpelnījies meitenes teksasiešu akcents.

Svētā Pāvila katedrālē uz atvadām no Tečeres bija pulcējušies vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku, starp kuriem bija arī pati karaliene Elizabete II, princis Čārlzs, premjerministrs Deivids Kamerons un daudzas citas augsta ranga amatpersonas un karaliskā nama pārstāvji.

Atvadīties no cienījamās kundze bija ieradusies arī viņas ģimene - meita Kerola un dēls Marks, kā arī viņa bērni Maikls un Amanda, kurai bija uzticēts gods nolasīt fragmentus no svētajiem rakstiem, kā to bija vēlējusies vecmāmiņa.

Amanda izjusti norunāja rindas no Pāvila vēstules efeziešiem, un jaunās meitenes uzstāšanās neatstāja vienaldzīgu nevienu no klātesošajiem bēru ceremonijas viesiem, no kuriem daudzi vēlāk medijiem bija atzinuši, ka Amanda varētu iet vecmāmiņas pēdās un veiksmīgi darboties politikā.

"Bija redzams, cik spēcīga ir viņas cieņa pret vecmāmiņu. Viņa ir fantastiska, jauna, par sevi pārliecināta lēdija," meiteni slavējis parlamentārietis Robs Vilsons, kuram pati Amanda uz komplimentiem par labo runu, atbildējusi, ka tas viņai ir asinīs.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, Amanda kopā ar vecākiem un 24 gadus veco brāli dzīvo ASV, Teksasas štatā, bet nesen meitene uzsākusi mācības Ričmondas universitātē Virdžīnijas štatā, kur viņas kursabiedri pauduši pārliecību, ka šī meitene reiz mainīs pasauli.

Galerijā: Amanda Tečere, kuru britu mediji jokojot dēvē par "dzelzs mazmeitiņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!