Foto: Publicitātes foto
Kopš uzņēmēja, AS "Olainfarm" vadītāja Valērija Maligina nāves sabiedrībā izskanējuši dažādi spriedumi par aizgājēja un viņa trešās sievas mākslinieces Elīnas Maliginas attiecībām. Tagad emocionālus atvadu vārdus mīļotajam publiskojusi pati māksliniece.

"Valērijs bija īpašs cilvēks, kurš dzīvos ilgi tūkstošu cilvēku sirdīs kā krietns un liels cilvēks. Varbūt kāds nezināja viņu personiski, bet bija saņēmis atbildi vai palīdzību, ko viņš neatteica savas labās sirds dēļ. Varbūt kāds viņu iepazina no preses kā dzīvespriecīgu un publiski aktīvu cilvēku. Varbūt kāds viņu nosodīja savas nezināšanas dēļ, taču, "preses lasītāji" un "gudrajie", es gribu pieminēt šo cilvēku ar vārdiem, ko nav iespējamas pateikt vārdos, gribu, lai jūs, kas bijāt tuvi vai tāli, pieminiet viņa dvēseli ar labu savās lūgšanās," savā "Facebook" profilā piektdienas, 22. decembra, vakarā vēstījusi Elīna.

"Valērijs bija krietns cilvēks ar milzu mīlestību, ko viņš nēsāja sevī un dalījās neskaitot. Man bija iespēja būt ar šo, nekautrēšos teikt, ģeniālo, inteliģento un izcilo cilvēku roku rokā gandrīz trīs gadus. Neskatoties uz presē un tautā izskanējušiem mūsu dzīves trakumiem, kā nu kurš attālinātais to dēvēja, mēs spējām rast kompromisus un saglabāt savu mīlestību.

Foto: LETA
Mēs bijām brīvi un aktīvi, ar plusiem un mīnusiem, bet mūsu dzīves nepārstāja krustoties mīlestībā un piedošanā līdz pat stundai, kas paliks kā skumju pielietākā, apzinoties, ka dzīve ir tik neaprēķināma un skarba.

Es pieminu savu aizgājušo vīru ar labu, ar cieņu un godu," rakstījusi māksliniece.

"Tāpat man nav bijusi iespēja izteikt līdzjūtību viņa mātei un meitām, tad to nožēlojami, bet daru savā sociālajā "Facebook" profilā.

Lai viņš dus mierā," savu vēstījumu noslēgusi Maligina.

Jau vēstīts, ka Maligins mūžībā devās 52 gadu vecumā savās mājās Jūrmalā. Uzņēmēja pēkšņās nāves iemesls publiski netiek atklāts, bet policija informēja, ka nesaskata tajā vardarbības pazīmes.

Neilgi pirms nāves viņš bija salabis ar sievu mākslinieci Elīnu Maliginu, kura pēc vairāku mēnešu prombūtnes un dzīves Austrijā bija atgriezusies Maligina Jūrmalas privātmājā. Neilgi pēc "Olainfarm" vadītāja nāves viņa atraitne tika atbrīvota no farmācijas uzņēmumu "Silvanols" un "Longgo" valdes priekšsēdētājas amatiem.

Par to, ka miljonārs Valērijs Maligins un Dailes teātra aktrise, māksliniece Elīna Dzelme uzsākuši attiecības, kļuva zināms jau 2015. gada pavasarī, un kopš tā laika uzņēmējs un viņa mīļotā patiesi kļuva par vienu no dedzīgāk apspriestajiem pārīšiem Latvijā.

Abi kopā baudīja mākslu, devās ceļojumos, bet pērnā gada vasarā, atzīmējot Elīnas 30. dzimšanas dienu, Maligins savā Jūrmalas īpašumā sarīkoja "bomžu ballīti", uz kuru, neraksturīgi sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, bija lūgti arī preses pārstāvji un par kuru viedoklis bija gandrīz visiem.

Pērnā gada rudenī Maligins un Elīna pārsteidza visus ar savu tēlu labdarības ballē, kuru uzņēmējs apmeklēja kā Marija Antuanete, bet viņa mīļotā dižojās ar Ādolfa Hitlera ūsiņām, un drīz vien jau Latviju pāršalca priekpilna vēsts – abi apprecējušies un sieva pēc kāzām pieņēmusi vīra uzvārdu. Nepilnu gadu pēc kāzām Elīna paziņoja par šķiršanos, bet vēlāk tapa zināms, ka abi salabuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!