Foto: AP/Scanpix/LETA

Slavenā Kardašjanu klana jaunākā locekle Kailija Džennera 2019. gadā oficiāli tika atzīta par pasaulē jaunāko miljardieri, kas bagātību nopelnījusi pati. Tagad "Forbes" atklāj: patiesā aina nebūt nav tik rožaina.

Tikai 22 gadus vecā jauniete jau ilgstoši gozējas pasaules bagātnieku sarakstu augšgalā, viņa tikusi arī pie visjaunākās miljardieres goda.

Prestižais biznesa izdevums "Forbes" piektdien publicējis analītisku rakstu par Kailijas Dženneras uzņēmējdarbības aizkulisēm, aprakstot influenceres biznesa patieso vērtību, kā arī paužot aizdomas par to, ka slavenība nebūt nav bijusi godīga nodokļu nomaksā.

""Forbes" pārrēķināja Dženneras biznesus, un viņa nav miljardiere," raksta žurnālisti Madelaine Berga un Čeiss Vithorns.

Pērn Kailija Džennera pusi no savas kosmētikas zīmola firmas "Kylie Cosmetics" pārdeva skaistumkopšanas gigantam "Coty". Darījuma cena bijusi 1,2 miljardi ASV dolāru.

"Coty" vadītājs Pīters Hārfs par 51% šā uzņēmuma daļu iegūšanu toreiz teica: "Kailija ir mūsdienu ikona, viņai ir neticami laba skaistuma izjūta".

Šis darījums arī ļāva dzīvesstila un biznesa medijiem oficiāli Kailiju Dženneru nosaukt par jaunāko "self made" miljardieri pasaulē.

Taču darījuma "smalkajā drukā" parādījušās dažas nianses, kas šo bagātnieces statusu apgāž, proti, Kailijas uzņēmums nav bijis nedz liels, nedz lielu peļņu nesošs. Šīs kosmētikas biznesu virs ūdens turējis paņēmiens "slavens, jo slavens", un ar kosmētikas popularitātes veicināšanu lielākoties strādājuši Kardašjanu klana cilvēki, kas arī monetizēja produkciju ar Kailijas vārdu.

"Forbes" pētnieki norāda, ka Džennera, visticamāk, kopš 2016. gada ir melojusi par sava biznesa un pašas turīguma apmēriem. Lai izgaisinātu šos pieņēmumus, Džennera pat uzaicinājusi ciemos pārstāvjus no izdevuma un rādījusi viņiem dažādus dokumentus, tostarp par nomaksātajiem nodokļiem. Žurnālistiem tie šķiet viltojums, taču tiešu pierādījumu tam nav, raksta "Forbes".

Pēc žurnāla jaunākajiem aprēķiniem Džennera varētu būt miljonāres statusā, bet ne miljardieres.
22 gadus vecā jauniete ir piederīga šovbiznesa ikonām Kardašjanu ģimenei, viena no daiļajām māsiņām. Džennera ir māmiņa trīsgadīgai meitai no attiecībām ar reperi Trevisu Skotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!