Foto: Privātais arhīvs

Ziņu virsrakstos šonedēļ plaši izskanējusi Venēcija – pilsēta patlaban piedzīvo lielāko applūšanu pēdējo 50 gadu laikā. Plūdus uz savas ādas izjutusi arī populārā pasākumu un ballīšu rīkotāja Gundega Skudriņa, kura šobrīd atrodas karstajā punktā.

Jau vēstīts, ka ūdens līmenis sasniedzis 1,87 metrus virs ierastā līmeņa, kas ir otrs augstākais fiksētais ūdens uzplūds kopš šādu datu uzskaites 1923. gadā. Tikai 1966. gadā ūdens līmenis bijis augstāks, sasniedzot 1,94 metrus

Applūdušas daudzas vēsturiskas celtnes un tūristu iecienītas vietas. Kā sociālajos tīklos pajokojusi Skudriņa, pārvietošanās pa Venēciju šobrīd esot iespējama "tikai peldus un ar miskastes maisiņiem kājās".

Skudriņa sociālajos tīklos arī padalījusies ar vairākām fotogrāfijām, kurās iemūžinātas Venēcijas applūdušās ielas un ēkas. "Vietējie stāsta, ka kopš 1966. gada neko tādu nav pieredzējuši. Uz mājām būs jāpeld," vēstījusi Gundega.

Jau ziņots, ka Svētā Marka bazilikas iekšējā uzskaite rāda, ka šī ir tikai sestā reize 1200 gadu laikā, kad ūdens pārkāpis grandiozās ēkas slieksni. Četras no applūšanas reizēm notikušas pēdējo 20 gadu laikā.

Pilsētas mērija jau paudusi bažas par sāļā ūdens radītajiem bojājumiem vēsturiskajām, kā arī nereti jau tāpat sliktā stāvoklī esošajām ēkām, kuras pamatā balsta koka pāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!