Foto: LETA

Nupat notikušajās vēlēšanās Saeima lēma, ka Latvijas jaunais prezidents būs līdzšinējais Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levitspar viņu balsoja 61 deputāts. Līdz ar jauno amatu sabiedrības uzmanības lokā nonākusi arī prezidenta ģimene, un daudzus interesē, kura būs nākamā Latvijas pirmā lēdija.

Levita laulātā draudzene ir ārste – ginekoloģe Andra Levite. Abi ir precējušies daudzus gadus, viņu ģimenē ir divi jau pieauguši bērni – meita Indra un dēls Linards.

Savu privāto dzīvi pāris nekad nav afišējis, tomēr iepriekšējās prezidenta vēlēšanās pirms četriem gadiem, kad Levits Saeimas balsojumā piekāpās Raimondam Vējonim, Egila laulātā draudzene Andra un arī meita Indra viņu bija ieradušās atbalstīt Saeimas namā.

Tāpat arī šoreiz, kad Levits tika ievēlēts par prezidentu, sieva un meita viņu atbalstīja. Levitu ģimene trešdien devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Levits pašmāju presei savulaik atklājis, ka pirmo reizi Andru viņš saticis Annabergā pie Bonnas Līgo vakarā. Tāpat arī viņš intervijā izdevumam "Mājas Viesis" pirms pāris gadiem pastāstīja, ka viņa vecāki nāk no Kurzemes un Zemgales, bet sievas – no Latgales un Vidzemes.

Līdzšinējā Latvijas pirmā lēdija Iveta Vējone savu vīru labprāt pavadīja uz publiskiem pasākumiem un visus šos četrus gadus godam pildīja oficiālos pienākumus. Šopavasar, viesojoties "Delfi TV ar Jāni Domburu", Levits pauda pārliecību, ka Andra labprāt piedalīsies pasākumos, kuros protokols prasīs prezidenta kundzes līdzdalību.

Tajā pašā laikā Levits arī norādīja, ka viņš neesot aktieris un arī viņa laulātā draudzene nav aktrise, un dzeltenajai presei, visticamāk, abi nešķitīs interesanti, jo viņu mērķis nav konkurēt ar cilvēkiem, kuri regulāri gozējas izdevuma "Privātā Dzīve" lappusēs.

"Es Valsts prezidenta amatu uzskatu par nopietnu darbu. Gadījumā, ja tiktu ievēlēts es, tur, kur pēc protokola nepieciešama kundzes līdzdalība, to viņa, protams, darīs, bet dzeltenajai presei būs maz, ko rakstīt un domāt par mums," pārliecināti pauda Levits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!