Žāvētie āboli parasti tiek gatavoti, ilgstoši kaltējot tos zemā temperatūrā. Lai pagatavotu karamelizētos čipsus, ābolu mizas ir pavisam īsu laiku jākarsē augstā temperatūrā.
::recepte::
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Biezas ābolu mizas liec bļodā, pievieno tām kausētu sviestu, brūno cukuru, kanēli, rupjo sāli un samaisi.
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Izkārto mizas uz cepamās plāts plānā kārtā un liec krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm. Uzmani cepšanas procesu, pieskatot, lai mizas nekļūst pārāk brūnas.
Izņem plāti no krāsns. Ļauj čipsiem pāris minūtes atdzist - atdziestot tie kļūs kraukšķīgi.
Vēl siltus čipsus pārkaisi ar nelielu daudzumu kanēļa.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Biezas ābolu mizas liec bļodā, pievieno tām kausētu sviestu, brūno cukuru, kanēli, rupjo sāli un samaisi.
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Izkārto mizas uz cepamās plāts plānā kārtā un liec krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm. Uzmani cepšanas procesu, pieskatot, lai mizas nekļūst pārāk brūnas.
Izņem plāti no krāsns. Ļauj čipsiem pāris minūtes atdzist - atdziestot tie kļūs kraukšķīgi.
Vēl siltus čipsus pārkaisi ar nelielu daudzumu kanēļa.