Foto: Shutterstock
Gada aukstajos mēnešos, kad biežāk gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai ar tās siltumu un apetelīgiem aromātiem piepildītu mājokli, krasnī cepti āboli, ābolu pīrāgi, tartes, kūciņas un citi kārumi tiek gatavoti teju katru nedēļu. Bieži vien recepte pieprasa pirms izmantošanas atbrīvot augļus no mizām. Parasti tās "aizceļo" uz atkritumu spaini, bet, vai zināji, ka no ābolu mizām ātri un vienkārši vari pagatavot gardu un veselīgu našķi - karamelizētus čipsus ar kanēli?

Žāvētie āboli parasti tiek gatavoti, ilgstoši kaltējot tos zemā temperatūrā. Lai pagatavotu karamelizētos čipsus, ābolu mizas ir pavisam īsu laiku jākarsē augstā temperatūrā.

::recepte::

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.

Biezas ābolu mizas liec bļodā, pievieno tām kausētu sviestu, brūno cukuru, kanēli, rupjo sāli un samaisi.

Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Izkārto mizas uz cepamās plāts plānā kārtā un liec krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm. Uzmani cepšanas procesu, pieskatot, lai mizas nekļūst pārāk brūnas.

Izņem plāti no krāsns. Ļauj čipsiem pāris minūtes atdzist - atdziestot tie kļūs kraukšķīgi.

Vēl siltus čipsus pārkaisi ar nelielu daudzumu kanēļa.

20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ābolu mizas pēc garšasbrūnais cukurs pēc garšaskanēlis2 ĒKsviests šķipsnajūras sāls

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.

2

Biezas ābolu mizas liec bļodā, pievieno tām kausētu sviestu, brūno cukuru, kanēli, rupjo sāli un samaisi.

3

Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Izkārto mizas uz cepamās plāts plānā kārtā un liec krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm. Uzmani cepšanas procesu, pieskatot, lai mizas nekļūst pārāk brūnas.

4

Izņem plāti no krāsns. Ļauj čipsiem pāris minūtes atdzist - atdziestot tie kļūs kraukšķīgi.

5

Vēl siltus čipsus pārkaisi ar nelielu daudzumu kanēļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!