Foto: Vida Press
72 gadu vecumā ar sešu dienu starpību mūžībā devušies Francijas slavenākie identiskie dvīņi – Igors un Grigorijs Bogdanovi. Abi miruši Covid-19 izraisītu seku dēļ; abi brāļi bija pārliecināti vakcinācijas pretinieki, ziņo portāls "France24".

Igors un "Griška" Bogdanovi nomiruši Parīzes slimnīcā viens pēc otra nedēļas laikā, pavēstījusi viņu ģimene. Neviens no brāļiem nebija vakcinēts pret Covid-19, pagājušajā nedēļā ziņoja Luks Ferijs, bijušais Francijas izglītības ministrs un Bogdanovu tuvs draugs.

Ferijs laikrakstam "Le Parisien" sacīja, ka mudinājis brāļus vakcinēties "neskaitāmas reizes", taču viņi atteikušies, izvēli pamatojot ar to, ka ir veselīgi, sportiski, bez liekā svara. Intervijā decembrī Bogdanovi pauda skepsi par jaunās paaudzes mRNS vakcīnām un "Pfizer" piedāvājumu. Drīz vien abi nonāca slimnīcā ar Covid-19 pazīmēm.

Bogdanovi bija Francijā slavenākie dvīņi jau kopš astoņdesmitajiem gadiem, kad vadīja zinātniskās fantastikas TV šovus. Vēlāk brāļi aizrāvās ar plastiskās ķirurģijas iespējām, iegūstot bēdīgu slavu svešādo vaibstu dēļ. Bogdanovi vairākas desmitgades bijuši iecienīti tēli Francijas glancētajos žurnālos un regulāri pārsteidza sabiedrību, piemēram, ar apgalvojumu, ka piedalījušies kriptovalūtas "Bitcoin" izveidē un kontrolējot šo tirgu. Igors Bogdanovs bija noskaņots šā gada sākumā klajā laist savu valūtu "Exocoin".

Brāļi dzimuši krievu izcelsmes gleznotāja un austriešu aristokrātes attiecībās; zēni uzauga pilī Francijā. Identiskie dvīņi izteikušies, ka jau 11 gadu vecumā viņu intelekta koeficients bijis neparasti augsts – 190.

Igors Bogdanovs mūža laikā bijis vairākkārt precējies ar aristokrātiskām francūzietēm un viņam ir seši bērni, bet Griška izvēlējās vientuļnieka dzīvi. Ģimenes statuss arī ir vienīgā atsķirība abu brāļu starpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!