Foto: Publicitātes foto
Plānojot savu atvašu brīvo laiku, vecāki nereti kritiski vērtē televīzijas skatīšanos, kas bērniem savukārt ir viens no iecienītākajiem atpūtas veidiem.

Šova Latvijas princese dalībniece Sanita Kubliņa (attēlā) par plaši apspriesto zilā ekrāna kaitējumu gan nesatraucas un atzīst, ka dēliņu Dominiku audzina pēc principa - viss ir labs, kas ir ar mēru.

"To, kādu kaitējumu bērnu veselībai nodara televīzija, manuprāt, nosaka apmēri, kādā to patērējam. Arī pieaugušais, visu dienu nosēžot pie televizora, vakarā jutīsies slims. Tāpat jāvērtē tas, kādas emocijas televizorā redzētais mums sagādā.

Kopumā uzskatu, ka saprātīga televīzijas skatīšanās bērnu psiholoģisko attīstību netraucē un nepasliktina arī redzi," sarunā ar DELFI Izklaide savos uzskatos dalās Kubliņa.

Taujāta, kāda ir māmiņas attieksme pret multfilmām, kurās to galvenie varoņi visdažādākajos veidos cenšas viens otram nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu, nesmādējot arī teju visu veidu ieroču arsenālu, "princese" Sanita atbild domīgi.

"Mūsu laikā jau arī bija Toms un Džerijs, kur visi viens otru sit un klapē, bet izaugām it kā normāli.

Jaunākajās multenēs savukārt pat neesmu iedziļinājusies, jo uzskatu, ka daudz labākas ir tās, ar kurām savulaik uzaugām mēs paši. Piemēram, Suns Funs un vējš.

Tāpat ir arī dažāda veida attīstošās filmiņas, kas pārtulkotas no angļu valodas. Tajās uzmanība tiek pievērsta krāsām, burtiem, cipariem. Uzskatu, ka, ja reiz mums ir iespēja izmantot mūsdienu laikmeta priekšrocības, tad tas arī jādara, tā veicinot bērnu intelekta attīstību.

Piemēram, ļoti atzinīgi vērtēju Renāra Kaupera iedziedāto multenīti Joka pēc alfabēts. Dominiks no tās gan burtus vēl nemācās, bet filmiņa pati par sevi ir ļoti forša - kaķīši, sunīši un pa vidam burtiņi," priecājas Kubliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!