Foto: F64

Pirmdien, 12. maijā, 40 gadu jubileju svin par Latvijas galveno blondīni dēvētā uzņēmēja un sabiedrības dāma Marika Ģederte (attēlā), kura plašāku atpazīstamību savulaik iemantoja, pateicoties Go Blonde asociācijai.

Pirmo reizi Ģedertes vārds skaļāk izskanēja 2008. gadā, kad viņa uzvarēja precēto dāmu skaistumkonkursā Mrs. Universe 2008, bet 2009. gadā tika dibināta Latvijas Blondīņu asociācija Go Blonde, kas ne tikai nodarbojās ar labdarību, bet arī pāris gadu rīkoja vērienīgāko burziņu Rīgā - blondīņu parādi.

2012. gadā Blondīņu asociācija savu darbību pārtrauca. "Es uzskatu, ka Latvijas Blondīņu asociācija pieteica sevi pietiekoši skaļi, bet, lai ilgstoši saglabātu kvalitāti, tas prasa smagu darbu.

Tā kā es plānoju mācības doktorantūrā, aktīvi esmu iesaistījusies Rīgas Uzņēmēju biedrībā, kur darbojos kā padomes locekle, esmu Rotary Rīdzene biedre un jau trešo gadu darbojos kā mentore, atbalstot jaunos uzņēmējus, ir jāizvērtē prioritātes," toreiz savu lēmumu pamatojas asociācijas vadītāja Ģederte.

Neraugoties uz savu aizņemtību un dēla audzināšanu, Marika ir bieža dažādu saviesīgu galvaspilsētas pasākumu apmeklētāja - tos viņa bauda gan kopā ar vīru Ģirtu, gan draudzenēm un vienmēr pārsteidz ar rūpīgi pārdomātu un interesantu ģērbšanās stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!