Foto: DELFI
Simpātisko gaišmati Liene Skulmi (attēlā) daudzi uzskata par sabiedrības dāmu, kuras vienīgā nodarbe ir dzīvošanās pa skaistuma saloniem. Retais zina, ka Liene profesionāli nodarbojas ar dizainu, glezno un audzina trīs bērnus, bet sevi formā uztur ar vienkāršiem un visām sievietēm pieejamiem trikiem.

"Šobrīd nodarbojos ar dizainu, gleznošanu un zīmēšanu. Esmu to darījusi vienmēr, bet neesmu afišējusi. Dizains ir mans iztikas avots, taču gleznošana gan visu mūžu man ir bijusi liela kaislība," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Liene, kura šīs jomas vairākus gadus studējusi divās akadēmijās un "pēc papīriem" skaitās māksliniece. 

Viņa gan to neafišē, jo pagaidām neuzdrošinās sevi saukt par mākslinieci - Lienes gleznas pagaidām redz tikai viņa pati.

"Esmu no tiem cilvēkiem, kas par sevi šaubās un baidās. Mūsdienās jebkurš, kurš sevi grib parādīt un kuram ir drosme, glezno, raksta grāmatas vai dara ko citu, lai sevi izceltu un pievērstu sev uzmanību - pat bez jebkādas pieredzes un izglītības attiecīgajā jomā, bet es vēl neesmu gatava savai izstādei, kaut gan mani mīļie mani iedrošina.

Cilvēki, kas zina, ka esmu skaistumkonkursu dalībniece un organizatore, domā, ka neko citu nedaru un nekad neesmu darījusi, tāpēc nebrīnos par attieksmi par sevi. Mainīt šo viedokli laikam ir neiespējami," diemžēl spiesta secināt dažādi apdāvinātā sieviete.

Tāpat daudziem nav zināms fakts, ka perfektā auguma īpašniece ir nevis kaut kāda ballīšu dīva, bet gan trīs bērnu mamma. Pavisam neilgi pēc trešā bērniņa piedzimšanas viņa ar labiem panākumiem startēja pasaules skaistuļu konkursā. Simpātiskā sieviete smejas, ka vienmēr priecājoties brīžos, kad kasiere veikalā paprasot dokumentus.

"Noslēpums labai formai ir nepārēsties - ēst bieži, bet nelielās porcijās, un daudz kustēties. Man ļoti patīk sports. Labprāt spēlēju tenisu, badmintonu, volejbolu, basketbolu, arī futbolu braucu ar velosipēdu. Vasarā, protams, to visu daru biežāk, ziemā spēlēju tikai tenisu. Tā kā esmu izbijusi sporta deju dejotāja, man ļoti patīk dejot, un es to daru, kad vien iespējams, jo man ir paveicies, ka ir savs deju partneris.

Tā kā pēdējā laikā man ir dažas veselības problēmas, vairāk piedomāju pie tā, ko ēdu. Man droši vien ir paveicies, jo gandrīz nemaz negaršo saldumi. Es labāk apēdu marinētu gurķi vai siļķi. Nelabprāt ēdu miltu produktus, piemēram, kartupeļus vai baltmaizi, lai gan man tie garšo, bet pēc tam jūtos slikti," savu ēdienkarti atklāj Skulme. Viņa uzskata, ka svarīgi ieklausīties sevī un neatteikt sev lietas, ko kārojas, bet arī nepārforsēt.

"Man ļoti garšo marinēti produkti, ķiploki, zivis, īpaši laša tartars, bieži izvēlos zupas. Bieži ēdienam pievienoju etiķi. Man ļoti garšo kafija. Daudzi tā neuzskata, bet tai ir ļoti daudz labu īpašību, un tā lieliski veicina vielmaiņu. Mans tētis, kurš jau ir cienījamā vecumā, kafiju dzer vairākas reizes dienā, pat pirms miega.

Viņš jūtas lieliski un - kas patiktu meitenēm - viņam ir lieliska vielmaiņa," interesantu faktu atklāj māksliniece, kurai ārsts pat rekomendējis dzert kafiju. Viņa uzskata, ka viss, kas garšo un liek justies labi, ir jāēd. Viņa atzīst, ka nespēj sevi iztēloties kā veģetārieti, lai gan cilvēkus, kas izvēlas šādu ceļu, nekādā ziņā nenosoda.

Par vienu no Lienes firmas zīmēm noteikti var saukt veselīgos, garos matus, kuru kopšana patiešām prasot daudz laika, enerģijas un rūpju. "Izmēģinu dažādas maskas, iesaku dadžu produkciju. Tā nav dārga, bet ļoti laba, vismaz man. Pēc katras mazgāšanas lietoju balzamu un matu eļļu. Sauso eļļu bieži izsmidzinu uz sausiem matiem.

Kā zināms, pats svarīgākais ir mitrināšana - ne tikai ādai, bet arī matiem. Ļoti reti tos žāvēju ar fēnu, parasti ļauju žūt pašiem, kā arī pēc iespējas retāk veidoju ar lokšķērēm vai taisnotāju - tikai tad, ja jāiet uz kādu pasākumu. Šī piesardzība man ir ļoti palīdzējusi atveseļot matus, un tagad es varu nēsāt tos pat bez ieveidošanas.

Varu ieteikt labu masku gariem matiem, ko izmantoju mājās - sajaukt majonēzi ar olas dzeltenumu un paturēt vismaz pusstundu. Jāpiebilst gan, ka tā ne visiem matiem der, bet manējiem noteikti nāk par labu," savu matu skaistuma recepti atklāj Liene.

Par spīti daudzu cilvēku uzskatam, ka viņa to vien dara, kā dzīvo pa saloniem, uz procedūrām Liene ejot ļoti reti. "Rūpējos par sevi pārsvarā mājās. Dažkārt uzlieku sejai kādu masku, piemēram, baltos mālus. To mēs parasti darām kopīgi ar māsu, kad mums mājās ir meiteņu vakars un laiku varam veltīt tikai sev. Tad mums ir liela smiešanās par to, kā izskatāmies.

Domāju, ka ikdienā rūpējos par sevi tāpat kā citas sievietes - vasarā izvairos seju mocīt saules staros, katru dienu attīru seju, lietoju krēmus, bet esmu pārliecināta, ka sievietes izskats ir atkarīgs no tā, kā viņa jūtas, ko un cik pozitīvi domā ne tikai par sevi, bet arī par citiem, un kas notiek viņas galvā un sirdī. Cilvēka "gaišums" parādās arī viņa sejā," uzskata dizainere, piebilstot, ka skaistu cilvēku rada pozitīva attieksme pret dzīvi. Liela nozīme esot arī miegam.

"Svarīgi ir arī smaidīt, smieties un būt apveltītam ar labu humora izjūtu. Tas vairo prieku un D vitamīnu. Nav vajadzīgas nekādas masāžas, ja vien cilvēks nav slims. Ir vairāk jākustas, kas ir labi ne tikai ķermenim, bet arī prātam, jo, kā mēs zinām, viss sākas un beidzas ar domāšanu. Kustība ir enerģijas un veselības apmaiņa.

Nezinu, kā citām sievietēm, bet man svarīgi ir mīlēt, būt mīlētai un justies harmonijā ar sevi. Jā, laikam mīlestība ir vissvarīgākā, vismaz manā dzīvē - tā, dēļ kā ir vērts dzīvot. Tā ne tikai liek labāk izskatīties un justies, bet dzen uz priekšu. Vismaz man tā ir," savu vienkāršo bet efektīvo skaistuma recepti atklāj Liene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!