Foto: F64
Populārā diētas ārste Lolita Neimane (attēlā) pēc bagātīgajiem jaunā gada svinību galdiem iesaka kādu dienu ieturēt atslodzi un uzturā lietot vien tēju un ūdeni. Taču ar drakoniskām diētām eksperte neiesaka aizrauties.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Lolita Neimane atklāj, ka nav vienotas receptes, ko ieteikt, lai svētkos un garajās brīvdienās atturētos no bagātīga svētku mielasta.

"Šie ir ziemas svētki, kuros ir tik daudz brīvdienu, kurās tiek apciemoti vecāki, radi un draugi, un neizbēgami ir atturēties no cienasta. Nevar taču pateikt, ka man ir tagad mēness fāžu diēta un tāpēc es to neēdīšu. Tas būtu muļķīgi. Skaidrs, ka cilvēki saēdas vairāk," speciāliste raksturo svētku situāciju.

Taču, kad garās brīvdienas ir beigušās, Lolita iesaka neslinkot un laicīgi atbrīvoties no svētku laikā iegūtajiem liekajiem kilogramiem, tiesa gan, bez drakonisku diētu palīdzības.

"Svētki ir beigušies un sākusies ikdiena, tāpēc tagad būtu ieteicams paņemt atslodzes dienas. Būtu ideāli, ja vienu dienu varētu iztikt bez ēšanas. Tā kā ārā ir auksts, tad šajās atslodzes dienās derēs tēja, kam pielikts citrons vai ingvers. Pēc svētkiem ieteicams ēst kaut ko maigu – dārzeņu biezzupas vai svaigus salātus," stāsta Lolita.

Diētas ārste atklāj, ka pēc garajām svētku brīvdienām nemaz tā īsti negribas ēst. Vaicājot, vai Lolita jauno gadu sagaidījusi ar diētisku galdu, viņa atklāj, ka svētku maltītē bijuši gan kāposti, gan gaļa, bet ēdiens nav bijis trekns. Tāpat nav izpalikušas arī piparkūkas.

"Ciemos ejot, esmu nogaršojusi arī ar majonēzi gatavotu pupiņu salātus - tas ir tas, ko es ikdienā neēdu. Tāpēc tuvākajā laikā man būs viena atslodzes diena," viņa atklāj.

Pēdējā laika pētījums liecina, ka liekā svara problēma – aptaukošanās, skārusi arī gados jaunākos skolas vecuma bērnus. Tiesa, šobrīd nav datu, kas nosaka, kurai vecuma grupai ir nopietnākas svara problēmas. Diētas ārste atzīst, ka pēdējā laikā cilvēki sākuši veselīgāk ēst un gatavot mājās veselīgu pārtiku.

Lolita norāda, ka arī Latvijas šovbiznesa zvaigznēm nav īpašu svara problēmu, jo skatuve uzliek pienākumu labi izskatīties. "Labs izskats - tā ir neatņemama darba sastāvdaļa aktieriem, māksliniekiem un dziedātājiem," viņa piebilst.

Diētas ārste norāda, ka arī diētas speciālisti nevar izlaisties un viņiem jābūt formā, tomēr viņa pati par sevi esot dzirdējusi visdažādākos komentārus – vieni apgalvo, ka Lolita ir tieva, citi, ka pārāk resna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!