Foto: Privātais arhīvs

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" hokejists, pēkšņi mirušā Matīsa Kivlenieka pārinieks Elvis Merzļikins "Instagram" publiskojis foto no pēdējās abu kopīgās ballītes.

4. jūlijā "Blue Jackets" vārtsargu trenera meitas svinībās dzīvība pārtrūka jaunajam latviešu hokeja talantam Matīsam Kivleniekam. 24 gadus vecais hokeja vārtsargs mira traģiskā nelaimes gadījumā, kas izcēlies uguņošanas laikā.

Kivlenieka pārinieks Elvis Merziļikins un viņa sieva ļoti sēro par sava drauga un, kā paši saka, "mazā brālīša" zaudējumu. Viņi bija nelaimes aculiecinieki. Otrdien Merzļikins publiskojis attēlu, kas, kā noprotams, ir pēdējais abu draugu kopīgais foto, uzņemts tajā pašā liktenīgajā ballītē.

"Vispirms gribu pateikt jums visiem par atbalstu un vēstulēm. Man žēl, ka nevaru atbildēt visām. Šī diena man un ģimenei bija ļoti grūta. Paldies maniem komandas biedriem un "Blue Jackets" organizācijai," raksta Merzļikins, Kivlenieka komandas biedrs.

"Manu mazo brālīt, es tevi tiešām mīlu. Tu biji tas, kas parūpējās par visu," pauž Merzļikins, kavējoties atmiņās gan par naktīm, kad dzerts alus, gan daudzām viņa ģimenē kopā pavadītajām stundām, prieka brīžiem. Kivlenieks nereti palīdzējis Elvja sievai mājas darbos, bijis ļoti izglītots, tīrīgs, allaž smaidīgs. Kivlenieks arī vienmēr ieklausījies kolēģa padomos.

"Man tevis pietrūks. Mēs pēdējo reizi spēlējām basketbolu baseinā un to izbaudījām, pirms tu mani pameti," – raksta Merzļikins, "mēs tevi mīlam. Lido augstu, mazais lido augstu!"

Autopsijas slēdzienā secināts, ka Matīss Kivlenieks nāvējošās traumas guva no pirotenikas atlūzu trieciena. "Šobrīd Novi policijas departaments saka, ka autopsijas rezultāti apstiprina, ka Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks miris pēc saņemtā trieciena 4. jūlija ballītē uguņošanas nelaimē, nevis paslīdot un sasitot galvu, kāpjot ārā no džakuzi," rakstīja Detroitas televīzijas kanāla "WDIV-TV" žurnālists Šons Lejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!