Foto: Privātais arhīvs

Jūlijā Latvijā uz neilgu laiku bija ieradies Amerikā dzīvojošais latviešu režisors Miks Ozoliņš, kura viesošanās dzimtenē radīja plašu rezonansi medijos un sabiedrībā, bet atskaņas no īsās ciemošanās nav rimušas vēl tagad.

Latvijā Ozoliņš ieradās kopā ar ģimeni un bija nolēmis ne tikai atpūsties, bet arī pastrādāt. Tiesa, no tā nekas prātīgs nesanāca - viņa organizētie semināri par to, kā vīriešiem trīskāršot vienas nakts sakaru skaitu izgāzās, bet festivāls Pestivals, kurā Ozoliņam bija plānots vadīt dubļu cīņas, vispār nenotika.

Neraugoties uz šīm neveiksmēm, jaunā kinodarboņa viesošanās Latvijā nepalika nepamanīta - viņš paguva gan sniegt vairākas intervijas pašmāju medijiem, gan izpelnīties sabiedrības sašutumu par savu iedomību.

Par Ozoliņu bija ieinteresējies arī radiostacijas BOOM FM populārākā raidījuma Suņu būda vadītājs Artuss Kaimiņš, kurš skandalozo "seksa guru" slavu iemantojušo Ozoliņu bija aicinājis pie sevis uz studiju, bet, tā kā Miks no šī goda bija atsacījies, Kaimiņš pārraidē par viņu no sirds izņirgājās.

To, ka Ozoliņš, nometot telefona klausuli, bija izvairījies no iepriekš sarunātās intervijas, Kaimiņš nodēvēja par "mīzēju taktiku", bet raidījuma gaitā veltīja režisoram arī citas nelabvēlīgas piezīmes, piemēram, paužot novērojumu, ka, jo ilgāk cilvēks dzīvo Amerikā, jo stulbāks viņš kļūst.

Pats Ozoliņš raidījumu noskatījies tikai pēc atgriešanās Amerikā un gandrīz mēnesi pēc notikušā Twitter tīklā paudis savu sašutumu par raidījuma vadītāja uzvedību.

"Artuss, pusaktieri tu. Noskatījos Suņu būdu. Žēl, ka septiņu gadu laikā vēl joprojām neesi ticis pāris tam, ka nevinnēji MTV VJ Search," aizvainojumu nav slēpis Ozoliņš, bet Kaimiņš pagaidām uz šo apvainojumu nav reaģējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!