Foto: LETA

No otrdienas, 5. septembra, līdz 20. oktobrim "Rail Baltica" Prāgas ielas dzelzceļa pārvada izbūves laikā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Prāgas ielā. Gājēju pārvietošanās būvniecības darbu zonā tiks organizēta drošā, norobežotā tunelī, "Delfi" informēja būvnieku pārstāvji.

No otrdienas uz sešām nedēļām tiks slēgta privātā un sabiedriskā transporta kustība Prāgas ielas posmā no 13. janvāra ielas līdz Rīgas starptautiskajai autoostai (Prāgas ielā 1). Gājēju pārvietošanās šajā zonā netiks slēgta, kustībai nodrošinot drošu 2,4 metrus platu tuneli. Pārvada izbūves darbi neietekmēs vilcienu satiksmi.

No 5. septembra plānotās izmaiņas skars 7. tramvaja maršrutu un tā pieturvietas. Tiks slēgtas tramvaja pieturas “Centrāltirgus” (virzienā no centra) un “Prāgas iela” (virzienā uz centru), un tramvaja maršruts tiks izpildīts pa 13. janvāra ielu un Maskavas ielu. Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi izmaiņām sabiedriskā transporta maršrutos tīmekļvietnē www.rigassatiksme.lv.

Šajā būvniecības darbu posmā "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvnieks "BERERIX" plāno veikt "Rail Baltica" dzelzceļa pārvada laiduma izbūvi virs Prāgas ielas.

2023. gada pirmajā pusē tika pabeigta šīs pašas dzelzceļa estakādes izbūve Rīgas starptautiskās autoostas zonā.

"BERERIX" nodrošinās informatīvo zīmju izvietošanu būvniecības Prāgas ielas apkārtnē. Ja būvniecības darbi Prāgas ielā tiks pabeigti ātrāk un tā būs droša satiksmei, "BERERIX" sadarbībā ar iesaistītajām pusēm to atvērs, un par to tiks izplatīts atsevišķs paziņojums iedzīvotājiem un medijiem.

Jau ziņots, ka, sākot ar 4. septembri, Dzirnavu ielā, posmā no Satekles ielas līdz Turgeņeva ielai zem jaunā pārvada, plānots sākt ielas asfaltēšanas darbus. Savukārt no pirmdienas, 11. septembra, Dzirnavu ielā šajā posmā tiek plānots atjaunot visa veida transportlīdzekļu satiksmi un gājēju kustību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!