Foto: Privātais arhīvs

Bijusī politiķe, tagad Vecpiebalgas viesu nama saimniece Linda Mūrniece pēc nule notikušās šķiršanās sniegusi interviju valstī lasītākajam žurnālam "Ieva". Sarunā ar Gundegu Gauju viņa atklāj, ka tagad mācīsies pa īstam laiku veltīt sev, kā arī sapratusi, kādus vīriešus vairs negrib. Mūrniece arīdzan noformulējusi sev, ka kopš 2011. gada "jūtas pazaudējusies".

Intervijā "Ievai" 53 gadus vecā divu bērnu māmiņa skaidro, ka nule izjukušās attiecības ar Edgaru Līdumu beidzās galvenokārt tāpēc, ka abiem nesaskanēja politiskie uzskati un vērtības.

Tagad Mūrniece skaidri zina, ko vairs negrib: "Negribu izlikties, ka man patīk tādi politiskie uzskati, kas man nepatīk. Negribu mājās paturēt savas domas pie sevis, negribu atskaitīties par saviem uzskatiem, rīcību. Esmu pārāk pašpietiekama," skaidro Mūrniece un piebilst, ka no vienas puses viņa mēdzot čīkstēt, lai kāds par viņu parūpējas, no otras puses viņu uztrauc, ja praktiskas rūpes tiešām sākas. Tāds bijis arī šis gadījums.

Mūrniece "Ievai" arī atklāj, ka jūtas pazaudējusies kopš 2011. gada, kad izjuka viņas pirmā laulība, kopš tā laika viņa visu laiku meklē ģimenisko sajūtu. "Esmu vai nu skrējusi pa saviem projektiem, vai cīnījusies ar toksiskām attiecībām. Laikam pienācis brīdis, par ko teica mana meita, – izbaudi vienatni. Te, meža vidū, starp vienatni un vientulību gan ir visai šaura robeža... Bet beidzot ir tas jāsāk darīt, jo tikai pavisam nesen sajutos tā pa īstam brīvi. [..] Visu laiku ir bijis – ārprāts, šausmas, citi par mani padomās, ka esmu neveiksminiece!"

Pirmais vīrs un bērnu tēvs joprojām ir Mūrnieces draugs, savukārt ar otro vīru Hosamu Abu Meri viņa vispār nekomunicē. Bet savu trešo laulību, kas ilga tikai pāris mēnešus, Mūrniece sauc par pašas stulbumu, kas notika tikai tāpēc, ka viņa tiešām bijusi pazaudējusies.

Mūrniece "Ievai" atzīst, ka vēlētos sev blakus otru cilvēku, bet "ko tad, ja viņš man te nepareizi sniegu šķūrēs?"

Viņa novēl sev izbaudīt vienatnes periodu, tomēr nedomāt, ka tā ir vientulība. "Nav sievietes, kura negribētu, ka viņu mīl un par viņu rūpējas, bet tādēļ nav jābūt gatavai jebkurām attiecībām," secina Mūrniece.

Jau vēstījām, ka nule beidzās Mūrnieces apmēram pusotru gadu ilgušās attiecības ar Edgaru, kuru pirms satuvināšanās viņa zināja septiņus gadus un par kuru bija pārliecināta kā par krietnu vīrieti.

Pilnu interviju ar Mūrnieci lasi 1. marta izdevumā "Ieva" vai portālā Santa.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!