Foto: Privātais arhīvs
Šonedēļ daudzus Latvijā satricināja KHL kluba Maskavas "Spartak" izplatītā ziņa, ka klubs vienojies ar 31 gadu veco Miku Indraši par spēlēšanu vismaz vienu sezonu. Indrašis nekādā veidā šo paziņojumu līdz šim nav komentējis, taču soctīklos izvērsusies varena šūmēšanās – šokā par šādu notikuma gaitu ir gan hokeja fani, gan citi sporta mīļotāji.

Laikā, kad liela daļa civilizētās pasaules atsakās no saiknēm ar Krieviju, hokejists Indrašis, šķiet, naudas dēļ plāno doties atpakaļ uz KHL. Kādas naudas tur apgrozās, par to pēc brīža, bet iesākumā soctīklotāju viedokļi.

Visupirms, protams, dažādi tika izlocīts Indraša uzvārds:

Tvitera lietotājam Emīlam notikušais šķiet tik traģisks, ka viņš pat paraudāt nevar, savukārt Agris vēlas, lai Indrašis aizmirst ceļu uz dzimteni:

Ģirts Kalniņš uzskaita dažus, kuros vīlies, savukārt Jānis prognozē, ka ar Indraši latviešu sportistu plūsma uz Krieviju neapstāsies:

Basketbolistu dinastijas galva Valdis Valters atzīmē, ka savulaik Latvijā laipni "ielaistā" KHL neko labu nav devusi. Valters aptaujas veidā centās noskaidrot citu soctīklotāju viedokli, kā arī ar videouzrunu "TikTok" platformā vērsās pie paša Indraša:

@generalistv

Indrašis/KHL/Karš

♬ original sound - GeneralisTV

Indrašis spēlējot algu saņemtu krievu rubļos. Kā viņš to konvertēs dolāros vai eiro, nav zināms.

Sporta cienītāju vidē bokseris Mairis Briedis savu specifisko viedokļu un izdarību dēļ jau sen kritis no pielūgsmes pjedestāla; Rihards Gromuls mana, ka ar Indraši tā vēl nav noticis:

Bet Andris hokejistu vienkārši nolamā par lupatu, kas pārdevusies:

Uldis Strautmanis: "Tā ir netieša Krievijas uzsāktā kara atbalstīšana"

Dziļi vīlies Indraša izvēlē ir arī portāla "Delfi" sporta ziņu nodaļas redaktors Uldis Strautmanis. Maskavas "Spartak" paziņojums viņā neizsauca dusmas, bet gan lielu nožēlu. "Bet vēl lielāka nožēla ir par Latvijas Hokeja federācijas kārtējo mīkstmiesību, nespējot krasi nosodīt hokejista rīcību. Laipošana visā savā krāšņumā! Indraša izvēle ir ne tikai trieciens Latvijas sportam, bet visai sabiedrībai. Laikā, kad nevar būt "pelēks" vidusceļš un laipošana, cilvēks izvēlas ar savām prasmēm celt okupantu pašlepnumu jeb priecēt okupantu līdzjutējus ar savu sniegumu. Gribam vai negribam, bet tā ir netieša Krievijas uzsāktā kara atbalstīšana," saka Strautmanis.

Viņaprāt, katrs pats var kaldināt savu laimi, taču Indrašis mantiskas vērtības ir licis augstāk par Krievijas armijas nogalināto cilvēku dzīvību vērtību, turklāt šāds gājiens arī rādot sliktu piemēru jauno sportistu paaudzei. Strautmanis arīdzan gaida, lai Indraša draugi un cīņubiedri paustu tiešu savu viedokli par Mika izvēli.

Vaicāts, cik tad liela varētu būt tā alga, kas pārliecinājusi Indraši, Strautmanis spriež: "KHL algas ir mistiska lieta, jo ir dažādi līgumi, – atkarībā no snieguma. Visticamāk, mēnesī viņa atalgojums varētu svārstīties starp 20-25 tūkstošiem eiro, bet algu viņš saņems okupantu naudiņās rubļos. Ņemot vērā sankcijas, rodas interesants jautājums: kur un kā viņš mainīs šos krievu rubeļus un ar kādām shēmām tiks pie vērtīgākas naudas?"

Sporta kuluāros klīst runas, ka pēc lielās ažiotāžas Indrašis tomēr varētu būt pārdomājis un jau lūko darbiņu klubos Eiropā. Tā kā Indrašis ar medijiem nekomunicē vispār, šīs ziņas nevar pārbaudīt. Te vietā ir jautājums, vai pastāv iespējamība, ka latvieši Mikam šo skandāliņu piedod un aizmirst? Strautmanis uzskata, ka tauta un sporta fani to neaizmirsīs nekad, jo ir bijuši precedenti: "1992. gadā Neatkarīgo Valstu savienības basketbola izlasē olimpiskajās spēlēs izvēlējās spēlēt Gundars Vētra un Igors Miglinieks. Pagājuši 30 gadi, un tas nav aizmirsts. Ceru, ka arī šo pēc 30 gadiem sabiedrība atcerēsies. Svarīgākais, lai sabiedrība (un šeit liela loma žurnālistiem) šobrīd to nepiemirst vasaras atvaļinājumu karstumā," – tā "Delfi" sporta ziņu redaktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!