Foto: Vida Press

Lielbritānijas viens no populārākajiem TV raidījumu vadītājiem Pīrss Morgans pēc Meganas Mārklas intervijas Oprai Vinfrijai šova "Labrīt, Lielbritānija!" ēterā pirmdien paziņoja: "Es neticu nevienam viņas vārdam" un pameta studiju. Viņš pagaidām nav ēterā atgriezies.

Britu telekanāls "ITV" pāris dienu laikā saņēmis 41 000 skatītāju sūdzību par Pīrsa Morgana pausto viedokli pārraidē "Good morning Britain". Pēc tam, kad svētdien telekanālā CBS izskanēja Opras Vinfrijas saruna ar princi Hariju un Meganu, rīta pārraidē Morgans asi kritizēja Meganu, bet pēc tam TV studiju pameta, ziņo BBC.

Otrdien un trešdien rīta šovs notika jau bez Morgana piedalīšanās, viņu aizstājot citam vadītājam. Pagaidām nav zināms, kas varētu pastāvīgi aizstāt Morganu, un vai viņš pats atgriezīsies šova vadīšanā.

Bet Morgans sociālajā tīklā "Twitter" turpina skaidrot savu nostāju, piesaucot arī vārda brīvību. "Pirmdien es teicu, ka neticu Meganas paustajam Opras šovā. Man bija laiks šo viedokli apdomāt, un es joprojām neticu," pauda Morgans, saņemot gan kritikas gūzmu, gan atbalsta vārdus. Morgans publicējis arī Vinstona Čērčila citātu par vārda brīvību.

Meganas Mārklas intervijā paustais sašķēlis britu sabiedrību divās daļās – vieni tic, ka britu karaļnams pret viņu bijis sevišķi nelietīgs, bet otri zākā hercogieni, vainojot viņu melos.

Trešdien Morgans medijiem teicis, ka viņam bijusi saruna ar ITV vadību. No TV studijas viņš esot izgājis uz "draudzīgas nots", vienlaikus palicis pie sava: ka viņam ir tiesības nepiekrist Meganas teiktajam par karaļnamu.

"Es neticu gandrīz nevienam vārdam no Meganas mutes. Domāju, ka viņas nodarītais kaitējums Lielbritānijas monarhijai un karalienei, laikā, kad princis Filips ir slimnīcā, ir milzīgs un, atklāti sakot, nicināms," saka populārais šovmenis. Viņš vēlreiz uzsver savas tiesības kritizēt hercogienes pausto, jo tā ir viņa vārda brīvība, par kuru Morgans esot gatavs pat mirt.

Runājot par savu aiziešanu no TV ētera, Morgans to raksturo kā "pagaidu situāciju". "Pūlis domās, ka ir mani izēdis. Viņi būs diezgan vīlušies, kad es atkal parādīšos," sev raksturīgajā manierē pauž Morgans.

Trešdienas pievakarē kļuva zināms, ka Megana Mārkla iesniegusi oficiālu sūdzību britu raidorganizāciju uzraugam "Ofcom" par Morgana tiešraidē pausto. Sūdzībā nav apstrīdēts viņa viedoklis, taču pausts, ka viņa izteikumi ēterā varētu ietekmēt cilvēkus, kuri pūlas tikt galā ar savas garīgās veselības traucējumiem. Britu mediji vēsta, ka hercogienes sūdzība iesniegta vēl pirms momenta, kad Morgans pārtrauca darbu šovā.

Tikmēr Bekingemas pils izplatījusi oficiālu paziņojumu. Tajā pausts sarūgtinājums par Meganas un Harija izteikumiem. Vienlaikus karaļnams apšauba, ka, piemēram, izteikumi par rasismu tajā atbilstu patiesībai. Tie ir uzņemti ļoti nopietni, un atbildi hercogi saņems privāti. "Harijs, Megana un Ārčijs vienmēr būs mīlēti mūsu ģimenes locekļi," teikts paziņojuma nobeigumā.

Jau vēstīts, ka 7. martā ASV telekanāls CBS pārraidīja Opras Vinfrijas sarunu ar Saseksas hercogiem. Tajā Megana vainoja karaļnamu rasismā, citus karaļnama locekļus vainoja negatīvas publiciātes veicināšanā, kā rezultātā Megana pavisam nopietni apsvērusi domu par pašnāvību. Pīrs Morgans norādīja, ka visi šie apvainojumi izskanējuši, nenosaucot nevienu konkrētu vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!