Foto: Privātais arhīvs/NEXTA
No Vācijas deportēta Krievijas pilsone Jūlija Prohorova, kura vasaras izskaņā kļuva bēdīgi slavena ar savām provokācijām, sociālajos tīklos publiskojot Ukrainas tautu aizvainojošos video. Īpaši populārs kļuva blogeres "TikTok" video, kurā viņa verbāli uzbruka divām ukrainietēm, vaicājot "Kam pieder Hersona?"

Krieviete Jūlija Prohorova, atrodoties Vācijā, savos soctīklos regulāri publiskoja dažādas provokācijas, slavējot karu un nievājot ukraiņus. Piemēram, 9. maijā viņa savā īres dzīvoklī Minhenē skaļi atskaņoja krievu mūziku, dejoja "Kaļinku", ar Krievijas karogu devās uz pretkara akcijām.

Vislielāko ažiotāžu guva video, kurā viņa uz ielas skrēja pakaļ divām ukraiņu bēglēm, skandējot "Krievija uzvarēs! Slava Krievijai! Kam pieder Hersona? Referendums jau notiek!"

Pēc šī video darbam ar nelūgto viešņu pieslēdzās arī Vācijas tiesībsargājošās iestādes, bet Prohorova pamanījās policijas oficiālās vēstules izmantot kā tualetes papīru, visu arī filmējot. Viņa veidojusi arī pamācošus video, kā atbalstīt Krievijas armiju un nenonākt cietumā Eiropā.

Medijs "Bild" ziņoja, ka šoruden viņas īrētajā dzīvoklī veikta kratīšana, kuras laikā policija konfiscēja trīs viedtālruņus un portatīvo datoru. Izrādījās, ka Prohorova Vācijā uzturas nelegāli. Sociālajos tīklos viņas aktivitātes aprāvās jau 14. oktobrī; pēc neoficiālas informācijas viņa visu šo laiku atradusies apcietinājumā.

Izdevums "The Insider" noskaidrojis, ka Prohorova dzimusi 1992. gadā Samāras apgabalā, bet vēlāk pārcēlusies uz Maskavu. Oficiāli viņa strādājusi par kasieri veikalā "Pjateročka", bet vienlaikus piepelnījusies kā prostitūta – viņas kailfoto publicēti dažādās seksuālo pakalpojumu vietnēs.

Nedēļas nogalē viņa policijas pavadībā izraidīta no Vācijas, ziņo "The Insider". Savukārt Ukraina jau atbrīvojusi Hersonu no okupantu spēkiem, un atbilde uz Prohorovas izaicinošo "Čei Herson?" ir skaidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!