Foto: DELFI
Uz trauksmainas nots trešdienas rīts iesācies mūziķim Laurim Reinikam - paužot prieku un atbalstu Rīgas mēram Nila Ušakovam saistībā ar tā saucamajām "puteņa brīvbiļetēm", kuru laikā autovadītāji stiprās snigšanas dēļ aicināti uzrādīt automašīnas tehnisko pasi, lai ar sabiedrisko transportu varētu pārvietoties bez maksas, mūziķis sastapies ar sīviem viedokļu pretiniekiem.

Savā Twitter profilā Reiniks rīta agrumā veicis sirsnīgu ierakstu, uzslavējot pilsētas mēru. "Ideja, ka šoferi drīkst braukt sabiedriskajā transportā bez maksas, uzrādot sava auto tehnisko pasi, ir tiešām laba, Nil Ušakov!" priecājies Reiniks.

Tiesa, mūziķa saulaino noskaņojumu ātri vien sabojājusi gandrīz zibenīga atbilde no mūzikas producenta Ginta Stankeviča, kurš uzsvēris to, ka "puteņa brīvbiļešu" patiesā ideja esot cita - tālredzīgs aprēķins, Rīgas mēram gatavojoties drīzajām pašvaldību vēlēšanām.

"Ideja būtībā ir vienkārša - krāt punktus populistiskā veidā, kas ir visvienkāršāk pirms vēlēšanām. Ja to nebūtu, tad arī tāda lēmuma nebūtu, bet nu, ar draugiem par politiku un reliģiju nestrīdas," samierinoši vīterojis Stankēvičs.

Viedokļu apmaiņā iesaistījies arī komponists, dzejnieks un mūzikas producents Guntars Račs, Reinikam draudzīgi paskaidrojot pilsētas mēra lēmuma pretrunīgumu.

"Par bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā samaksā paši braucēji, uzturot Rīgas satiksmi. Tāpat maksā arī tie, kas nebrauc. Tā rezultātā neviens ar sabiedrisko transportu bez maksas nebrauc. Tikai tagad daži maksā paši par sevi, bet par dažiem mēs visi. Godīgi?

Rīgas satiksmi uztur visi, kas Rīgā maksā nodokļus. Es arī. Tātad es maksāju par tevi, kad tu brauc. Negribu. (..) Lauri, (..) Tu esi pamatīgu uzķēries uz superpopulisma āķa, draugs," secina Račs.

Tāpat uz Reinika, Stankēviča un Rača tvītiem atbildējusi arī publiciste Marta Kukarane jeb Vanilla, uzsverot Rīgas mēra idejas apšaubāmo ilgtspēju.

"Būtiski, lai tas saglabājas arī pēc vēlēšanām. To, protams, rādīs laiks. (..) Tas vēlētajiem liek domāt, ka tā būs visu laiku, bet bieži vien beidzas līdz ar ievēlēšanu," raksta Kukarane.

Savu viedokli par sociāli jūtīgo tēmu zem pūra nav turējis arī dziedošais policists Nikolajs Puzikovs, nostājoties vienā ierakumu pusē ar Reiniku.

"Tas būtiski atvieglo satiksmi. Šī iespēja braukt bez maksas ar tehnisko pasi nav katru dienu. Mums Rīgā ceļi domāti priekš karietēm," stingro nostāju paudis Puzikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!