Foto: Kadrs no video

Pašmāju šovmenis, tēlu mākslinieks un ietekmīgais influenceris Rojs Rodžers monologā vietnē "Instagram" vēsta, ka viņam ir apnicis katru nedēļu vai nu pašam piedzīvot uzbrukumus no homofobiem, vai noraudzīties, kā pāri dara citiem homoseksuāliem līdzpilsoņiem. Saskaņā ar Rodžera teikto, fiziski un verbāli uzbrukumi pēdējā laikā kļuvuši teju vai par ikdienu.

"Kārtējais vīkends, kur es skatos, kā sit manus draugus," svētdien internetā vēsta mākslinieks Rojs Rodžers. Viņš stāsta par vīriešiem, kuri parasti sastopami ielās ap sešiem no rīta, ir noskaņoti uz ķildām un meklē jebkuru iemeslu kautiņam. Parasti viss sākoties ar uzkliedzieniem "pediņš!!!"

Rodžers jau zina, ka visprātīgākais šādās situācijās ir ātri doties prom citā virzienā, taču ne vienmēr tas izdodas. Tā noticis arī šajā nedēļas nogalē – agresīvi vīrieši sākuši sist Roja draugus. "Kāpēc nevar iet uz boksa treniņiem? Kāpēc ir jāsit sveši cilvēki uz ielas?" retoriski vaicā influenceris.

Rodžers arīdzan novērojis, ka sitēji parasti neizceļas ar intelekta līmeni. Tā, piemēram, viens no viņiem nav zinājis vārda 'homofobs' nozīmi un bijis dusmīgs, ka tā nosaukts. "Bet vai tad tas nav tas, ko tu gribi? Rokas viņam "sakačātas", bet smadzenes muskulis netiek darbināts," monologā saka Rojs.

Viņam nav izprotams, kāpēc tieši pēdējā laikā homofobu uzbrukumi ir tik daudz: "Nekad ieprieš tik bieži nebiju saskāries ar šādām agresijas epizodēm. Pēdējo mēnešu laikā tās notiek katru nedēļu. Es bišķiņ gribu braukt prom no Latvijas," par notiekošo saka puisis. Viņam ļoti patīkot darbs izklaides industrijā un darbs naktīs, taču ceļš mājup agros rītos teju vienmēr sagādā nepatīkamas situācijas uz ielas.

Viņš pieļauj, ka pie vainas varētu būt hokeja čempionātā neiztērētās emocijas un agresija. Tāpat Rodžeru uztrauc obligātais militārais dienests Latvijā, viņaprāt, tas būtu atceļams, pretējā gadījumā šie paši agresīvie un nereti arī alkoholisma māktie vīrieši apgūs arī kaujas iemaņas. "Latvija ir homofobijas lielvalsts, bet mēs esam arī lielākie alkoholiķi, lielākie sieviešu sitēji, ar pamatizglītību ir diezgan švaki... Mēs fiziski sagatavosim agresīvus alkoholiķus un vēl iemācīsim viņiem rīkoties ar ieročiem. Tā ir recepte traģēdijām," spriež Rodžers, kuram pašam iesaucamā vecums jau aiz muguras.

Rodžers dod padomus arī citiem LGBTQ komūnas pārstāvjiem, kuriem nākas saskarties ar neiecietību uz ielas. Pirmais un galvenais noteikums – ātri skriet projām. "Tā nebūs vājuma pazīme, bet gan pazīme tam, ka vēlies saglabāt savus nervus un pamosties no rīta bez zilas sejas vai lauzta deguna," argumentē viņš. Ar uzbrucējiem nedrīkst ne komunicēt, ne kaut ko skaidrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!