Foto: Mango

Strauji tuvojoties vasaras sezonai, vairums sieviešu uzsākušas cīņu ar ziemā uzkrātajiem liekajiem kilogramiem un centimetriem, bet šova Latvijas princese otrās sezonas dalībniecei Sanitai Kubliņai (attēlā) šogad liekā svara problēma nav aktuāla – viņa ar savu izskatu ir apmierināta un pludmales sezonai jūtas gatava.

"Ziemā es arī kļūsti neaktīvāka un vairāk patīk našķoties ar saldumiem, bet ar savu izskatu šobrīd jūtos apmierināta. Šis gads ir pirmais gads, kad es neievēroju stingru diētu un neeju aktīvi uz sporta zāli - šogad nav man tie nevēlamie kilogrami nākuši klāt. Varbūt esmu bijusi ziemā aktīvāka, bet, iespējams, slodze darbā darījusi savu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Kubliņa.

Neraugoties uz to, ka liekais svars šoziem nav nācis klāt, divus mēnešus pirms pludmales sezonas "viceprincese" tomēr mainījusi savu ēdienkarti.

"Izslēdzu no ēdienkartes kartupeļus, rīsus, saldumus, baltmaizi, miltos taisītus un eļļā ceptus produktus. Vairāk ēdu dārzeņus, augļus, vārītu vai grillētu gaļu un zivis. Dienā izderu vismaz trīs līdz četrus litrus ūdens.

Šajā periodā parasti sekoju līdzi kalorijām, kas norādīti uz produktu iepakojumiem. Cenšos dienā uzņemt 700-800 kalorijas, bet ne vairāk. Ievērojot šāda veida diētu, mēnesī varu tik vaļā līdz pat četriem kilogramiem un tajā pat laikā nejūtu izsalkumu," atklāj jaunā sieviete.

Slaida auguma dēļ viņa izmēģinājusi arī dažādas citas diētas, piemēram, populāro un izslavēto sīpolu zupas diētu, bet ik reizi divu dienu laikā sapratusi, ka tas nav tā vērts. "Man nepatīk mocīties un badoties," atzīst Kubliņa.

Protams, paralēli veselīgam uzturam neiztikt arī bez fiziskajām aktivitātēm. "Diētas sākumā parasti apmeklēju sporta zāli četras līdz piecas reizes nedēļā, kurā pusotru stundu darbojos ar kardiotrenažieriem, bet tad, kad kilogrami sāk "kustēties", slodzi samazinu - kad kilogrami sāk kristies, process aiziet pats no sevis," atklāj Sanita.

Lai gan savulaik, pusaudžu gados, Kubliņa par sevi nav bijusi ļoti pārliecināta un meklējusi sevi, piemēram, katru mēnesi mainot matu krāsu, pēdējo gadu laikā viņa ar sevi ir apmierināta un sapratusi, ko vēlas.

"Manu attieksmi pret izskatu neviens nespētu mainīt. Esmu vienmēr bijusi pret sevi stingra. Es zinu, ko es gribu redzēt spoguļa priekšā, un tā arī dzīvoju," atzīst jaunā sieviete, kurai gan vēl joprojām dažkārt uznāk vēlme kaut ko mainīt.

"Ir brīži, kad šķiet, ka jānokrāso mati to dabiskajā - šokolādes brūnajā - tonī vai jānogriež poniju," smejas Sanita, kura blondīne ir jau aptuveni piecus gadus. Tiesa gan, anekdotes par gaišmatēm viņa uz sevi neattiecina. "Anekdotes ir par visu. Neuztveru personiski. Gan darbā, gan dzīvē esmu pierādījusi, ka tās nav par mani," rezumē Sanita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!