Foto: F64
Latvijas populārajam svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham (attēlā) Saeimā sākušās deputātu Lieldienu brīvdienas, taču kā sportistam viņam brīvdienu nav. Lai gan Viktors jau prātojis pamest profesionālo sportu, viņš joprojām ievēro stingru dienas režīmu un turpina trenēties.

"Trenējos gan Dobelē, gan Ventspilī," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Ščerbatihs, kurš pēc smagajiem treniņiem meklē visdažādāko nodarbošanos, lai "atrastu sevi". Sportists sūrojas, ka pēdējā laikā saņem aizvien mazāk ielūgumus uz saviesīgām ballītēm, tāpēc sabiedriskā dzīve pašlaik viņam iet secen un atliek vien darbs Saeimā un garas treniņu stundas.

"Ja godīgi, pagaidām vēl neesmu aizgājis no aktīvā sporta. Manam trenerim jau ir plāns, kādās sacensībās un čempionātos es varētu startēt. Es pats at tādiem sīkumiem nenodarbojos un neinteresējos, jo man galvenais ir treniņi un rezultāts," atzīst Ščerbatihs.

Vaicājot, kāda šobrīd sportistam ir fiziskā forma, viņš atzīt, ka jūtas gan spēcīgs, gan tai pat laikā vājš. "Uz doto brīdi nevaru atbildēt, ka esmu tik spēcīgs, lai piedalītos sacensībās. Tā kā nevaru vēl ne ar ko lielīties," atklāj Viktors un piebilst, ka viņa fiziskā forma, gadiem ejot, ir mainījusies. "Tagad arī ir citādi treniņi nekā pirms desmit gadiem."

Viņš cer, ka jau tuvākajā nākotnē sportistiem tiks izveidota pilnvērtīga atalgojuma saņemšanas sistēma. "Tiesa gan, sportisti nevarēs par to naudu skaisti dzīvot, bet, kamēr valstī būs ekonomiskās probēmas, būs iespējams izdzīvot. Protams, ka gribētos, lai maksātu par padarīto darbu, bet pagaidām mums tā nav."

Runājot par nākotnes plāniem, Ščerbatihs uzsver, ka, aizejot no sporta, viņš nekad nebūs treneris. "Nē, paldies, es negribu būt tik stingrs un ierobežot citus cilvēkus. Varētu palīdzēt ar padomu, bet ne trenēt," norāda sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!