Foto: DELFI/LETA
Liels bija daudzu pārsteigums, kad pirms diviem gadiem uzvirmoja runas - bijušā politiķa Jāņa Jurkāna un finansistes Ilzes Jurkānes (abi attēlā) laulība ir uz izjukšanas robežas. Ilgi nebija jāgaida, kad tapa zināms par vīrieša sānsoli un sekoja šķiršanās process.

Tagad Jurkānu laulība ir oficiāli šķirta, un finansiste žurnālam Kas Jauns atklājusi, ka tagad jūtas atvieglota.

Pērn tapa zināms, ka Jurkāns uzsācis romānu ar zobārsta Pētera Apses sievu Lindu, un pēc tam, kad žurnāls Kas Jauns publicēja foto ar dāmu, kura no rīta pamet Jurkānu namu, Ilze vīru no mājas padzina.

Tagad Ilze atzinusi – viņa ir pārliecināta, ka kāds bija rūpīgi izplānojis, lai sieva par vīra sānsoli uzzina publiski, kas situāciju padarījis īpaši sāpīgu un pazemojošu.

"Tas noteikti bija izplānots un sagatavots, jo citādi tas nebūtu noticis. Skaidrs, ka Jānim ērtāk būtu turpināt dubultu dzīvi, un mēs nešķirtos," skaidrojusi finansiste.

Viņa ir atvieglota, ka patiesība, lai arī cik nepatīkama tā būtu, nākusi gaismā. Izgājusi cauri visplašākajai emociju gammai, ar laiku un citu cilvēku atbalstu viņa atradusi spēku piedot mīļotajam vīrietim.

"Nevar tā piedot uzreiz, pēc pasūtījuma. Tikai beigās apzinies sevi šajā situācijā, sajūti, kā vēlies dzīvot tālāk savu nākamo dzīves posmu. Aptvert arī savas personības īpašības, kuras tev patīk, kuras savukārt gribētu mainīt. Dievs deva man spēku piedot, saprast un atrast tālāko ceļu," priecājusies Jurkāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!