Foto: AP/Scanpix/LETA

Sporta līdzjutējus aizvadītajās brīvdienās šokēja ziņa, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā. Sportista advokāts it kā cietušo sievieti vaino naudas izspiešanā, savukārt ārzemju tabloīdi jau ķērušies klāt situācijas analizēšanai un anonīmu avotu iztaujāšanai, lai noskaidrotu sīkākās incidenta detaļas.

Ziņa par basketbolista vainošanu izvarošanā Ziemeļamerikas medijos parādījās sestdien. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlējošais latvietis guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un par to arī informējuši varas iestādes. Policija un citas drošības iestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu visa notikušā apstākļus.

Savukārt slavenību dzīvi atspoguļojošais tabloīds TMZ, kas pēdējos gados ļoti uzcītīgi sekojis līdzi Porziņģa privātajai dzīvei, brīvdienās izklāstījis sievietes apsūdzības detaļas. Anonīmi avoti no tiesībsargājošajām institūcijām izdevumam nopludinājuši informāciju, kas iekļauj sportista bijušās kaimiņienes versiju par liktenīgās nakts notikumiem.

Sieviete apgalvojusi, ka Porziņģis viņu ar varu iegrūdis gultā, kas atradusies viesistabā, ar savu locekli "iegājis viņā" un tad kļuvis vardarbīgs.

Kaimiņiene apgalvojusi, ka Porziņģis viņai vairākkārt esot iesitis pa seju, spļāvis uz viņu, dēvējis viņu par "manu kuci" un "manu verdzeni" un sacījis, ka viņa viņam piederot. Sportists esot pārtraucis uzbrukt, jo sieviete pretojusies un sākusi cīņu.

Nedz sportists, nedz viņa pārstāvji izdevumam nekādus komentārus par šo izskanējušo informāciju nav snieguši.

Jau vēstīts, ka incidents esot noticis pērn 7. februārī. Porziņģis cietušo, kurai ir aptuveni 20 gadi, esot apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni pulksten 2 naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem, turklāt viņa tam piekritusi. Ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 ASV dolāru (60 600 eiro). Izdevums TMZ ziņo, ka sieviete par šo naudu esot vēlējusies apmaksāt sava brāļa studijas koledžā.

Porziņģa advokāts Rolands Riopells norāda, ka viņa klients pilnībā noraida izskanējušās apsūdzības. "Mēs 2018. gada 20. decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par uzsākto izmeklēšanu informējām NBA," teica advokāts, atturoties no jebkādiem komentāriem.

Jau vēstīts, ka dienu pēc lietas nonākšanas presē Porziņģa pusē nostājusies arī NBA Spēlētāju asociācija. "Mēs par šīm apsūdzībām zinājām jau kādu laiku, esam izvērtējuši apsūdzētāja pretenzijas, un balstoties uz to (informāciju), kas ir sniegta, esam kopā ar Kristapu," teikts NBPA izpilddirektores Mišelas Robertsas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!