Foto: AFI/Privātais arhīvs

28. janvārī apaļu jubileju svin savulaik par muzikālāko Latvijas bērnu dēvētais žiperīgais Dzintars Čīča. Viņam šogad aprit jau 30 gadu, un notikumam par godu Čīča nolēmis no marta līdz aprīlim doties koncerttūrē pa visu valsti.

Pirms 20 gadiem tobrīd mazais Dzintariņš no Sabiles latviešu sirdis iekaroja ar lipīgo popdziesmu "Tu esi vasarā", bet tad viņš periodiski te parādījās, te atkal pazuda no pašmāju mūzikas arēnas.
Kā šonedēļ vēstīja žurnāls "Kas Jauns", Čīča šobrīd pastāvīgi dzīvo Anglijā, kur strādā par taksometra šoferi. Viņš arīdzan izveidojis ģimeni. Dzintaram ir sieva Samanta un divi mazi bērni – trīsarpus gadus vecā Gabriela un pusotrgadnieks Markuss.
Zīmīgi, ka par Čīčas pirmdzimto Latvijas publika uzzināja tikai tad, kad bērns bija jau gadu vecs – tik cienījama bija viņa nostāja mazulīti nerādīt un par viņu nestāstīt. Arī otrais bērns nekā īpaši tautai netika atrādīts, taču tagad gan Čīča priecīgi pozē kopā ar visu ģimeni, bērni ir paaugušies.
Atzīmējot savu apaļo jubileju, mākslinieks dosies koncerttūrē pa dzimteni, portālu "Delfi" informē Čīčas brālēns un menedžeris Kaspars Antess.

Koncertprogramma "Vajag tikai mīlēt!" sastāv no divām daļām: pirmajā – tikai čigānu tautasdziesmas, bet otrajā – tikai Čīčas populārākās dziesmas – "Likteņlīnijas", "Vijolnieks", "Tu esi vasarā", "Nāc un dziedi", "Dāvaja Māriņa" čigānu valodā un citas.

Koncerti izskanēs 8. martā Rīgā, 11. martā Valmierā, 12. martā Ventspilī, 25. martā Liepājā, 1. aprīlī Talsos, 2. aprīlī Jūrmalā, 13. aprīlī Jelgavā, 15. aprīlī Dobelē, 16. aprīlī Bauskā un 21. aprīlī Jēkabpilī. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!